Tarsus’ta döner, tantuni ve kebapçılara denetim

Tarsus’ta döner, tantuni ve kebapçılara denetim

Mersin Tarsus Belediyesi ilçede bulunan döner tantuni ve kebapçı salonları denetlendi.

Tarsus Belediyesi,  Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçede faaliyet gösteren döner tantuni ve kebapçı salonları denetlendi.

İlçe genelinde faaliyet gösteren döner, tantuni ve kebapçılarda denetimler yapıldığını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile ilgili yönetmelik ve diğer mevzuatlar doğrultusunda taşıması gereken tüm şartlar yerinde incelendiğini, başta işletmelerin fiziki koşulları olmak üzere baca, filtre ve atıkların bertaraf şekillerinin kontrol edildiğini ifade etti.

Can, “Satışa sunulan, depolanan, sergilenen ve tüketime sunulan ürünlerin uygun şartlarda muhafaza edilmesi, sağlıklı döner ve et ürünleri hazırlama ve satışında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda çalışan personeller bilgilendirilmiştir. Döner yapımında kullanıla et ürünleri, baharatlar, hazırlanan yerin temizlik ve hijyenik koşulları, ürünlerin ithalat veya üretim izni tarih ve sayısını gösteren etiket bilgilerinin Türk Gıda Mevzuatı’na uygun olup olmadığı kontrol edilmiştir. Çalışan personellerin İlgili mevzuat gereği hijyen eğitim belgelerinin kontrolü yapılmıştır.” dedi.

Denetimi yapılan işyerlerinden halkı bilgilendirme amaçlı et ve et ürünlerinden numune alındığını belirten Can, Tarsus Belediyesi Gıda Laboratuarında serolojik analiz yöntemi ile et ürünlerinin türünü tespiti için “Eliza Testi” yapıldığını söyledi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.