Tarsus’ta Dünya Mustazaflar Haftası etkinliği düzenlendi

Tarsus’ta Dünya Mustazaflar Haftası etkinliği düzenlendi

Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Mersin’in Tarsus ilçesinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan, batılıların İslam Âlemini kültürel olarak işgal ettiğinin altını çizdi.

Tarsus’ta Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle 75. Yıl Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, Harun Aslan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İhya İlahi Grubu’nun seslendirdiği ezgiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Turan, batılıların İslam Âlemini kültürel olarak işgal ettiklerini ve çocukları kendi ideolojileri doğrultusunda eğittiklerine dikkat çekti.

Turan, İslam Âlemini kültürel olarak işgal eden batılıların, Müslüman çocuklarını esir alarak kendi ideolojileri doğrultusunda yetiştirdiğini belirterek bu yapılanları boş çıkaracak olanın anneler olduğunu vurguladı.

Zülüm ve İslam’ın bir birine çok uzak kavramlar olduğunu belirten Turan, son dönemde İslam dünyasında yaşanan olaylara atıfta bulunarak nasıl böyle bir durama geldiğimizi oturup düşünmemiz gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi Gençlik Kolları tarafından hazırlanan ve 90’lı yıllarda camide ders veren Müslümanların, o zamanın iktidarları tarafından kendilerine çektirilen işkence ve düzmece delillerle verilen hapis cezalarını konu alan bir tiyatro sahnelendi. Tiyatro sırasında kimilerinin temsili işkence sahnelerine dayanamayıp fenalık geçirdikleri, gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.