Tarsus'ta kimliğini evde unutan Suriyeli kadının sınır dışı edildiği iddia edildi

Tarsus'ta kimliğini evde unutan Suriyeli kadının sınır dışı edildiği iddia edildi

Mersin’in Tarsus ilçesinden Hatay’a akrabalarını ziyarete giderken polis kontrolüne takılan Mervat Alwam adlı Suriyeli kadının, evde unuttuğu kimliğinin yanında olmaması gerekçesiyle sınır dışı edildiği belirtildi.

İddiaya göre, Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve kısıtlamanın yaşandığı gün Hatay’a akrabalarını ziyarete giden Mervat Alwam isimli kadın, polis kontrolüne takıldı.

Kimliği ve pasaportu yanında olmadığı için sınır dışı edilen Mervat Alwam'ın yaklaşık bir aydır tek başına olduğu belirtildi. Kocası ile 5 çocuğu Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Suriyeli kadının evraklarının yanında olmaması nedeniyle Türkiye'ye gelemediği ifade edildi.

Teyzesinin Türkiye'ye getirilmesini isteyen sınır dışı edilen Mervat Alwam'ın yeğeni Muhammed Yasin El-Kesim, yetkililere seslendi.

"Polisler de Arapça bilmeyince anlaşamadılar"

Teyzesinin Suriye'de hiç kimsesinin olmadığını, bir aydır Türkiye'ye gelmeyi beklediğini ifade eden Muhammed Yasin El-Kesim, “Dayının hanımı Hatay’a akrabalarını ziyarete gitti. Yasaklardan haberi yoktu. Evden çıktığında kimliğini ve pasaportunu evde unutmuştu. Otobüse binip gitti. Hatay’a vardıktan sonra polis yakaladı. Kimliğini evde unutmuştu. Türkçe konuşmayı da bilmiyordu. Polisler de Arapça bilmeyince anlaşamadılar. Onu kimliği ve pasaportu olmadığı için sınır dışı ettiler." dedi.

"Bir aydır tek başına orada bekliyor"

Ellerinden hiçbir şey gelmediğini dile getiren Muhammed Yasin El-Kesim, "Biz getirmeye çalışıyoruz ama nasıl getireceğimizi bilmiyoruz. Kocası, çocukları hepsi burada. Suriye’de akrabalarından kimse yok. Evrakları da yanında olmayınca Türkiye’ye gelemiyor. Bir aydır tek başına orada bekliyor.” şeklinde konuştu.


Kimliğini evde unutan Suriyeli kadının sınır dışı edildiği iddia edildi

Kimliğini evde unutan Suriyeli kadının sınır dışı edildiği iddia edildi

Kimliğini evde unutan Suriyeli kadının sınır dışı edildiği iddia edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.