Tarsus'ta Kutlu Doğum etkinliği yapıldı

Tarsus'ta Kutlu Doğum etkinliği yapıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin’in Tarsus ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Tarsus’ta düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda Peygamber Efendimizin hayatı ve mücadelesi hakkında konuşmalar yapılırken Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle halk büyük bir coşku yaşadı.

Tarsus 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezinde saat 14.00’te Mahmut Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerifin okunmasıyla devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Araştırmacı-Yazar Mehmet Emre, ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed’in insanlığın kurtuluş reçetesi olduğunu vurguladı.

“Hz Muhammed’in olmadığı bütün yollar cehenneme çıkar”

Emre,“Kim Hz Muhammed’i takip eder ve mücadelesini devam ettirirse, özellikle manevi hastalıklardan kurtulacak ve tertemiz olacaktır. Eğer gittiğimiz yolda önümüzde Hz Muhammed yoksa kimin peşinde gittiğimizin bir kıymeti yoktur. Ne yöne gittiğimizin, nasıl yaşadığımızın, ne yaptığımızın, kimi takip ettiğimizin hiçbir önemi yoktur. Çünkü Hz Muhammed’in olmadığı bütün yollar cehenneme çıkar. Biz eğer Allah’ın bizden razı olmasını ve cennetini arzuluyorsak Hz Muhammed’i tanımalı, anlamalı ve takipçisi olmalıyız.” dedi.

“Beşeri sistemle toplumun değerleri alt üst olmuştur”

Daha sonra platforma gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Oğraş, beşeri sistemlerinin artık toplumun sorunlarına çare üretmediğine dikkat çekerek şunları ifade etti: “Toplumun değer kaygıları alt üst olmuştur. Kardeşliğin yerini düşmanlık, ittifakın yerini ihtilaf ve barışın yerini savaş almıştır. Bizler kardeşiz, bizler Hz Muhammed’in getirdiği Kur’an-ı Kerim’de açıkça geçtiği şekilde, ‘ensar-muhacir’ ilişkisindeki kardeşliğin bir mirasçısıyız. Bu toplumun bu gün maddi ve manevi bunalımlar yaşamasının en büyük nedeni, Hz Muhammed’in önderliğinden, O’nun rehberliğinden uzak kaldığından kaynaklanıyor.”

Etkinlik, Salih Demir Hoca’nın yaptığı duanın ardından sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.