Tarsus'ta tehlikeli gerginlik

Tarsus'ta tehlikeli gerginlik

Mersin'in Tarsus ilçesinde PKK sempatizanlarının Conolara karşı başlattığı ve 2 gündür devam eden sokak eylemleri karşılıklı silahlı çatışmaya dönüşürken, dün gece meydana gelen olaylarda biri polis olmak üzere 5 kişi yaralandı.

MERSİN - Edinilen bilgilere göre, Tarsus’un Barbaros Mahallesinde, conolara karşı sokak eylemleri başlatan PKK yandaşlarının gösterileri dün gece silahlı çatışmaya dönüştü.

 

Karşılıklı olarak silahların kullanıldığı çatışmada rastgele atılan silahlardan çıkan saçmalardan bir polis ve 5 gösterici çeşitli yerlerinde yaralanırken, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

Silahlı çatışmaya polis çok sayıda TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri müdahale ederken, atılan gaz bombaları ve rastgele sıkılan kurşunlardan mahalle sakinlerinin korku dolu anlar yaşadığı gözlemlendi.

 

Mahalle sakinleri olayların daha büyüyüp tehlikeli bir hal almasından endişe ederken, polis ekiplerinin akşam saatlerinde çıkabilecek herhangi bir olaya karşı çevrede güvenlik önlemleri aldığı bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.