Tarsus’ta zihinsel engelliler sevindirildi

Tarsus’ta zihinsel engelliler sevindirildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde zihinsel engellilerin kişisel bakımları yapılarak Kurban Bayramı öncesi kendilerine bayramlık kıyafet ve ayakkabı verildi.

Kırsal mahallelerde bulunan zihinsel engelliler toplu taşıma aracıyla Tarsus’a getirildi. Yaklaşık 200 engelliye Kurban Bayramı öncesi bayramlık kıyafet ve ayakkabı verilirken hepsi sağlık kontrolünden geçirildi.

Göreve geldikleri günden bu yana planlanan her projede engelli vatandaşların da düşünülerek hareket edildiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, projenin hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Can, sadece bayramlarda değil devamlı engellilerin yanında olduklarını belirterek, “Zihinsel engelli vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma yaptık. Mahallelerinden toplu taşıma araçlarıyla alıp şehrimize getirdik. İlk olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra saç ve sakal tıraşı yaptırıldı.” dedi.

Belediye yemekhanesinde yenilen yemeğin ardından kişinin ihtiyacına göre giysi ve ayakkabı verdiklerini belirten Can, “Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu bize yetti. Bu tür sosyal projelerimiz devam edecek. Bu projemizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Zihinsel engelliler yine belediyeye ait toplu taşıma araçları ile mahallelerine bırakıldı. (A. Hakim Kurt -İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.