Tarsus’un Sıra köyünde yakılarak öldürülen genç kız toprağa verildi

Tarsus’un Sıra köyünde yakılarak öldürülen genç kız toprağa verildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde ablası tarafından üzerine benzin dökülerek yakılıp öldürüldüğü iddia edilen Ayşe Ersöz Tarsus'ta toprağa verildi.

Tarsus’un Sıra köyündeki evlerinde üzerine ablası tarafından benzin dökülerek yakıldığı iddia edilen Ayşe Ersöz’ün cenazesi toprağa verildi.

Ayşe Ersöz’ün Adana Havaalanından alınan cenazesi dün gece Tarsus şehir mezarlığına getirildi. Tarsus şehir mezarlığında cenazesi yıkanan Ayşe Ersöz, tabutuna gelin duvağı konulduktan sonra bu sabah cenaze aracı ile Hazıhamzalı köyüne götürdü.

Köy meydanında genç kızın cenaze namazı kılınarak, helallik istendi. Burada kılınan cenaze namazından ardından genç kızın cenazesi omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü.

Defin sırasında başta genç kızın annesi Fatma Keser ile nişanlısı Mehmet Ö. gözyaşlarına boğulurken, köylülerin de ağladıkları görüldü.

08 Mart’ta Tarsus ilçesine bağlı Sıraköy Mahallesinde  meydana gelen olayda,  iddialara göre bir hafta önce evlenmek için Mehmet Ö.’ye (24) kaçan Ayşe Ersöz’ü (18), barışmak için aynı köyde oturan evli ve bir çocuk annesi olan ablası E.K. (26) evlerine çağırmıştı.

Ayşe Ersöz, yanında evlenme hazırlıkları yaptığı Mehmet Ö. ve kayınbabası Tuncay Ö., kayınvalidesi Hatice Ö. ve yakınlarıyla birlikte ablası E.K'nin evine gitti.

Burada buluşan ailelerin  konuşmaları devam ederken, Ayşe Ersöz’ün ablası Elif K., kız kardeşini konuşmak için telefonla çağırarak diğer odaya götürmüş, burada sakladığı 2,5 litrelik benzini kız kardeşinin üzerine dökerek ateşe verdiği iddia edilmişti.

Abla Elif K. ise yaptığı olaydan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin üzerine benzin dökmediğini, olayın sigaranın benzinin üzerine düşmesi sonucu meydana geldiğini söylemişti.

Feci şekilde yanan Ayşe Ersöz, köye çağrılan ambulansla önce Tarsus Devlet Hastanesine, ardından Mersin Devlet Hastanesine oradan da  ambulans uçakla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmış, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.