Taşlıçay'da Amed'teki coşku

Taşlıçay'da Amed'teki coşku

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay(Çırık) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında bu yıl ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliği halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Etkinlikte Diyarbakır'da düzenlenen etkinliğin heyecan ve coşkusu vardı

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen kutlu doğum etkinlikleri il, ilçe ve köylere yayılmaya devam ediyor. Her yıl sadece Karlıova ilçesinde düzenlenen etkinlik bu yıl çevre köylerde de düzenlenmeye başladı.
Karlıova'ya bağlı Taşlıçay köyünde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik halkın büyük coşkusu ile gerçekleşti. Etkinliğe çevre köylerden katılan vatandaşlar köy halkı tarafından en güzel şekilde ağırlandı.

 

Köy meydanında saat 14'00'te başlan etkinlikte önce Kur'anı Kerim okundu. Mevlid-i Şerif ile devam eden programda Özlem Ajans sanatçılarından Hikmet, Burhanettin ve Ömer Akgün birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Sahap Korkutata ve Salih Gönül Hoca birer konuşma yaptılar.

 

Kainat Ona "hoş geldin" dedi
Etkinlikte bir konuşma yapan Salih Gönül Hoca, Hz Peygamber geldiği zaman ve mağaradan çıktığında ayağını bastığı yerin,yürüdüğü yolun ,dağ, taş,hayvanlar, insanlar, köleler, yetimler ve fakirlerin tümünün" Hoş geldin Ya Resulallah" dediklerini söyledi. Gönül, "Çünkü sahabelerden biri ona dedi ki ya Resullulah sen gelmeden önce bizler cahildik. Senin gelmenle biz cehaletten kurtulduk, kızlarımızı diri diri gömmekten kurtulduk ." ifadelerini kullandı.

 

Medineliler "hoş geldin" deyip halay çektiler
Molla Sahap Korkutata ise konuşmasında Hz. Peygamberin Mekke'den hicret ettiği zaman Medinelilerin onu halaylarla karşıladıklarını söyledi. Korkutata, " Çünkü Onnun gelişi Medineliler için aydınlık günlerin gelmesi demekti." İfadelerini kullandı.

 

Yıllarca çalışan bir araba gibi ümmetin pas tutuğunu söyleyen Korkutata, "Yıllarca bizlere zülüm ettikleri için oturmaktan başka bir şey yapmadık ve bize yakışan bu değildir. Onlar zülüm ettikçe bizler daha çok çalışmalıyız. Peygamberimize layık bir ümmet olmak zorundayız."şeklinde konuştu.
Etkinlik okunan ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu.
(Bülent Temiz-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.