Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Silifke Devlet Hastanesinde izleyenlerin nefesini kesen bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

MERSİN-Tatbikat senaryosuna göre; hastanenin 4. katında yangın çıktı, yangından etkilenen hasta ve görevliler Silifke İtfaiyesi tarafından en son yöntemlerle kurtarılarak acil müdahaleye alındılar.

 

Öncelikle Silifke Devlet Hastanesi içerisinden yangın düğmesine basıldı. Alarm veren hastane zili ile hastaneye muayeneye gelen hasta ve hasta yakınları tatbikattan habersiz kendilerini dışarı attılar. Daha sonra tatbikatı gören vatandaşlar derin bir nefes alarak tatbikatı soluksuz izlediler.

 

Senaryo gereğince, yangının başlaması ve pencerelerden dumanların çıkması üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi ve kısa sürede dört itfaiye ekibi Hastaneye geldi. Bir taraftan yangın söndürülürken, bir taraftan da bazı yaralılar itfaiye merdivenleriyle, bazıları da tahliye tüneli ile indirildiler. Durumları daha ağır olan hastalar ise sedyelerle hastane bahçesine çıkarıldı ve burada doktor ve hemşireler yaralılara müdahale etti. Yangın yaklaşık 10 dakikada söndürüldü, tatbikat 15 dakikada tamamlandı.

 

Yangın söndürme etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 2 itfaiye aracının kullanıldığı tatbikatta, 5 hasta ve görevli yangından kurtarıldı. Merdivenli itfaiye aracı ve "kurtarma tüneli" kullanılan tahliyede, üst katlardan aşağıya indirilen yaralılar, vakit kaybedilmeden acil müdahaleye alındı. 20 metre uzunluğundaki "kurtarma tüneli" ile yoğun dumandan etkilenerek bayılan hastalar bile en hızlı ve kolay şekilde aşağıya indirilirken, hazırda bulundurulan sedyeler ile durumu ağır olan yaralılar ilk müdahale alanına alındı.

 

Bir yandan hastaların tahliyesi sürerken bir yandan da içerden ve dışarıdan yangının söndürüldüğü bilgisini veren Silifke Belediyesi İtfaiye Çavuşu Nihat Günay, özellikle kurtarma tüneli sayesinde baygın durumdaki hastaların bile hızlı bir şekilde kurtarılabildiğini söyledi.

 

Hasta ve hasta yakınlar ise, "Hastaneye muayene gelmiştik. Ne olduğunu anlamadan yangın alarmı verildi. Kendimizi Hastane dışına attık. Hastane dışarısında yangın tatbikatı olduğunu anlayınca derin bir nefes aldık. Ancak bu türlü tatbikatların yapılmasını yerinde bir uygulama olarak görüyoruz. Çok başarılı bir tatbikat oldu" diye konuştular.

 

Tatbikatı yöneten Nihat Günay, her yıl yangın tatbikatları düzenlendiğini, bu yıl tatbikat yeri olarak bir hastanenin seçildiğini ve hastanede karşılaşılabilecek olumsuzlukları görmek, aksaklıkları belirlemek açısından tatbikatın çok verimli geçtiğini söyledi.

 

Silifke Belediye İtfaiyesinin yeni araç ve gereçlere sahip olduğunu belirten Nihat Günay, "Hastanedeki yangına hem içerden personelimizle hem de dışarıdan müdahale ederek, vatandaşlarımızın ve hastane personelimizin böyle bir durumda ne yapmaları gerektiğini hep birlikte görmüş olduk. Merdivenli kurtarma araçlarımız ve kurtarma tüneli ile yangından etkilenen vatandaşlarımızı en kısa sürede tahliye ederek kendilerine ilk müdahalenin yapılmasını sağladık. Bu açıdan oldukça yararlı bir tatbikattı. Personelimiz ve hastane personeli bir hastane yangınında karşılaşılabilecek zorlukları böylesine bir tatbikatta görme fırsatı buldu. Hastane ile işbirliğinde başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Herkese yangınsız günler diliyorum" şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.