Tatvan Umut Kervanı 2018 faaliyet raporunu açıkladı

Tatvan Umut Kervanı 2018 faaliyet raporunu açıkladı

2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Tatvan Umut Kervanı, 666 aileye 47 bin 528 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı, Suriye ve Afgan uyruklu ailelerle birlikte ilçedeki 666 aileye 47 bin 528 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Tatvan Umut Kervanı Başkanı Yücel Oktay, hayırseverlerin bağışladıkları yardımları 666 aileye ulaştırarak, hayırsever ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.  

Tatvan gibi bir ilçede daha çok aileye ulaşmak için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyulduğunu belirten Oktay, "Tatvan Umut Kervanı olarak bir yılı daha geride bıraktık. 2018 yılında ilçede sosyal faaliyetlerle birlikte yardım faaliyetlerimizi de sürdürdük. Yardım faaliyetlerimiz kapsamında ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmeye çalıştık. Hem yeni tespit etiklerimiz hem de daha önce tespit ettiğimiz ailelere gıda, giyim ve nakdi yardımlarda bulunduk. Daha önce belirttiğimiz gibi bizler, zengin ile fakir arasında bir köprüyüz. Hayırseverlerimiz ne kadar çok bize ulaşırlarsa biz de o kadar çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşırız. Hayırseverlerin yapmış olduğu hayırları ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu bakımda hayırseverlere çok iş düşüyor. Onlar verdikçe biz de bu ailelere dağıtacağız." dedi.

Oktay, 2018 yılında gıda, giyim, kırmızı et, ayakkabı, ev eşyası, sıcak yemek olmak üzere toplamda 666 aileye, 47 bin 528 TL yardım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.