Tatvan'da 4 PKK’li öldürüldü

Tatvan'da 4 PKK’li öldürüldü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, gerçekleştirilen operasyonlarda, 4 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Anadere (Oranis) köyü kırsalında, düzenlenen operasyonlar kapsamında, 4 PKK’linin öldürüldüğü ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, insansız hava aracının aktardığı görüntüler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında, 2’si kadın 4 PKK’linin cesetlerine ulaşıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

“Anadere köyü bölgesinde ormanlık alanda, bölgede uçan İnsansız Hava Aracının aktardığı görüntülerden 4 kişiye ait ısı kaynağı tespit edilmiştir. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında, 2’si kadın 4 PKK’lının cesedi bulunmuş. Aynı bölgede söz konusu teröristlere ait 1 adet M-1 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov-KNS Piyade Tüfeği, 2 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile söz konusu silahlara ait mühimmat ve şarjörler ele geçirilmiştir.” denildi.

Anadere köyü bölgesinde sokağa çıkma yasağına uymayan 5 şüphelinin, Tatvan Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındığı belirtilen açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi:

“PKK mensupları tarafından Tatvan Köprücük köyü Sandıklı mezrası bölgesinde gasp edilen ve özel bir firmaya ait araç EYP düzeneği ile tuzaklı bir şekilde bulunmuş ve PAMİT tarafından EYP düzeneği etkisiz hale getirilmiştir.” 

Açıklamanın sonunda ise çevrede yapılan arazi aramasında, sığınak ve barınaklarda PKK’lilere ait çok sayıda silah, teçhizat, mühimmat, EYP malzemeleri ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.