Tatvan'da, İmam Hatip Lisesi uygulama camisi yapılacak

Tatvan'da, İmam Hatip Lisesi uygulama camisi yapılacak

Tatvan Kaymakamlığı ile İlçe Müftülüğünün organize ederek projelendirdiği Tatvan İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi projesi tamamlandı.

BİTLİS - Yapmış oldukları çalışmayı  basına tanıtan İlçe Müftüsü Sebhetullah Kızılşah, yapılan bu çalışmanın Bitlis’te ilk olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Projemizin adı ‘Tatvan İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi'dir. İmam hatip lisesinin önünde inşa edeceğimiz bu cami Bitlis’te bir ilk olacaktır. Burada yapacağımız caminin altında Bay Bayan WC’ler ayrı olacak. Aynı zamanda alt katında 300 kişilik bir konferans salonu ve kütüphane yapılacak. Bu konferans ve kütüphanede İmam Hatip öğrencilerinin yanı sıra halkımız da istifade edecektir.

 

Üst katını da cami yapacağız. Bu camiyi diğerlerinde ayıracak özelikte burada diyanetin resmi imamları değil, imam hatip lisesinde okuyan öğrencilerimizin günlük olarak burada sırayla görev alarak bu mesleği daha iyi icra etmeleri sağlanacaktır.”

 

Bütçede bunun için ayrılan bir ödeneğin olmadığını belirten ilçe kaymakamı Murat Erkan ise, “Bu projeyi iki yıl içerisinde bitirilerek hizmete açmayı planlıyoruz. Projenin nihai maliyeti 1,5 milyon liraya ulaşacağını tahmin ettiklerini ve bu rakamın artabileceğini de ifade ederek, bu tamamen hayırsever iş adamlarımız ve halkımızın desteğiyle yapılacaktır. İş adamlarımızın ve halkımızın bu hayırda geri kalmayacaklarını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan Kaymakamına hizmetlerinden dolayı başarı belgesi verdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.