Tatvan'da Muhammedi Sevda Coşkusu

Tatvan'da Muhammedi Sevda Coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformunun Bitlis'in Tatvan ilçesinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Özkan Yaman çocuklarımızı peygamberin sünnetine göre büyütmemiz gerektiğini vurguladı.

BİTLİS - Peygamber Sevdalıları Platformunun Tatvan Fuar Alanında gerçekleştirdiği “Kutlu Doğum” etkinliğine binlerce Peygamber Sevdalısı katılarak alanı doldurdu

 

Kutlu Doğum finalinin yapıldığı Tatvan’da bayram havası yaşanırken etkinlik alanı adeta gelin gibi tevhid bayrakları ve afişlerle süslendi. Aralıklarla yağan yağmura aldırış etmeyen peygamber aşıkları, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, 7 den 70’e ellerinde tevhit bayraklarıyla tekbir ve salavatlarla etkinlik alanına akın etti.

 

Erkan Yüreğ’in Kur’an tilavetiyle başlayan program, okunan mevlitle devam etti. Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle etkinliğe katılan halk coştu.

 

Onu sevmek onu üzmemektir

Programında konuşan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Özkan Yaman, Peygamber Efendimizi sevmenin onun sünnetini ihya etmek olduğunu belirterek, Resulullah’ı sevmen onu üzmemek olduğunu söyledi.

 

Resulullah’ı (sav) üzen üç şey olduğunu dile getiren Yaman,”Resulullahı üzen şey neslimizi, çocuklarımızı ve geleceğimizi onun sünnetine göre yetiştirmemektir. Onu üzecek olan bir husus daha var, sizin acılarınız ona çok ağır gelir kıyamete kadar nerede bir Müslüman varsa onun bütün dertlerini sıkıntılarını hastalıklarını musibetleri aleyhisselatu vesselamı üzüyor ve Resulullah’a çok ağır geliyor. Şuanda çocuğumuz mu hasta evvela üzülen Hz. Muhammed Mustafa’dır” dedi.

 

İlahi ve ezgilerle devam eden program yapılan dua ile sona erdi.  (Menderes Beysülen, Şükrü Tontaş - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.