Tatvan'da sokakta kalan mültecilere hayırseverlerden sıcak yemek

Tatvan'da sokakta kalan mültecilere hayırseverlerden sıcak yemek

​Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye'nin batı illerine gitmek için geldikleri Tatvan otogarında kalan yüzlerce mülteciye, hayırseverler tarafından sıcak yemek hizmeti veriliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen yüzlerce mülteci mağdur durumda. Günlerdir Tatvan otogarında kalan Afgan ve Pakistan başta olmak üzere farklı ülkelerden gelerek, batı illerine gitmeye çalışan mültecilere, bir gurup hayırsever tarafından sıcak yemek hizmeti sunuluyor.

Aralarında bebek, çocuk ve kadınlarında bulunduğu yüzlerce mülteci geceleri dışarıda kalıyor. Aç ve parasız kalan mültecilere hayırseverler sahip çıkıyor. Her gün sıcak yemek getirerek mültecilere dağıtan hayırseverler, artık savaşların bitmesini ve mülteci sorunun çözülmesini istiyor.

Hayırseverlerin adına İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sinan Kıranşal, Tatvan’da bulunan bir gurup hayırseverle birlikte, ülkelerindeki savaştan kaçarak, batı illerine gitmek için geldikleri Tatvan otogarında aç ve parasız kalan yüzlerce mülteciye her gün sıcak yemek dağıttıklarını belirtti.

İnsan tacirleri mültecileri sınırdan geçirdikten sonra kendi haline bırakıyor

Batı illerine gitmeye çalışan mültecilerin yollarda aç kalarak mağdur olduklarını dile getiren Kıranşal, “Tatvan’da bir grup Müslüman olarak, otogarda bulunan Afgan ve Pakistanlı mültecilere sıcak yemek dağıtmaya başladık. Her gün yaklaşık 120 ile 150 civarında mülteci günübirlik gelip gidiyorlar. Mülteciler, insan tacirleri tarafından kaçak yollarla sınırdan geçirildikten sonra terk ediliyorlar.  Kendi hallerine terk edilen mülteciler, buradan da İstanbul ve Ankara'ya gitmeye çalışıyorlar.” dedi.

“Biz bunların sokaktaki hallerini görünce vicdan azabı yaşadık”

Günlerce dışarıda yaşayan mültecilerin durumunun içler acısı olduğuna dikkat çeken Kıranşal, herkesin mülteciler için elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Biz bunların sokaktaki hallerini görünce vicdan azabı yaşadık. Bu kardeşlerimizin en azından yemek sorununa çözüm bulmak için çağrıda bulunduk. Bir grup Müslüman duyarlı davrandı. Allah (Cella cellalühü) hepsinden razı olsun. Müslüman olarak bize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Müslümanlar olarak biz bunları kardeş kabul ediyoruz. Burada yaklaşık 120 mülteci kardeşimiz var. Bu diyarlarda, Tatvan’da, ülkede daha büyük yankı uyandırmasını bekliyoruz inşallah. Allah’ın bize verdiği güç ve kuvvet nispetinde bunlara yardım yapmaya çalışıyoruz. Emeği geçen tüm Müslüman kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

“İmkanı olan hayırseverler, mülteci kardeşlerimiz için seferber olmaları lazım”

Hayırseverlere seslenen Kıranşal, özellikle maddi imkanı olan Müslümanların bunların en azından barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmaları gerektiğini ifade etti.

Kıranşal, “Bunlar günlerce otogarda kalıyorlar. Banyo olamıyor zaruri ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Akşamları olunca otogardaki belediyenin emrinde ve kontrolünde olan tuvaletler kapanıyor. Camiler kapanıyor. Bunlar hep sokakta yatıyorlar.  Zengin olan, imkanı olan, gücü olan herkes elini bu taşın altına koymasını istiyoruz. İçlerinde çocuklar, kadınlar, bebekler var. Bunların bezleri, mamaları yok.  İmkanı olan hayırsever kardeşlerimiz bizimle irtibata geçsinler. Bu mülteci kardeşlerinizin ihtiyaçlarını giderelim. Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.