Tatvanlılar Mısır'daki Katliamı Lanetledi

Tatvanlılar Mısır'daki Katliamı Lanetledi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki vatandaşlar Mısır'daki askeri cuntanın yaptığı katliamı lanetleyerek, İhvan öncülüğündeki direnişi destekledi.

Tatvanlılar Mısır'daki askeri cuntanın yaptığı katliamı lanetleyerek, gayrı meşru darbeci yönetime karşı şiddetten uzak bir direniş sergileyen Mısır halkını destekledi.

Hür Dava Partisi Tatvan İlçe Başkanı Erkân Yürek, " Son yapılan katliamda binlerce kişi şehit oldu. 10 binden fazla insan yaralandı. Yüce rabbim şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini kabul buyursun. Mısır halkının yanında olduğumuzu ve bu barışçıl direnişin zafer getireceğini ve zalim Sisi'nin de cehennemin dibini boylayacağını biliyoruz" dedi.

Umut Der Tatvan şubesi Başkanı Fesih Ulugöl ise, "Askeri cuntanın yaptığı bu katliamlara rağmen dimdik ayakta duran kahramanları selamlıyorum. Yapılan katliam gösteriyor ki küfür tek millettir. Müslümanlarda aralarında tek bir vücut olmaları gerekiyor. Bütün Müslümanları yapılan katliama boyun eğmemek için, tek vücut olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

TOÇ Bir-Sen Tatvan ilçe temsilcisi İsmail Kara da, "Allahu Teâlâ insanları her dönemde imtihana tabi tutmuştur. Allah'u Teâlâ ayeti kerimede, 'Sizi mutlaka biraz korku ve açlık biraz da mallardan, canlardan ve mahsullerden bir eksiltmeyle imtihan edeceğiz. O halde sabredenleri müjdele' buyurmuştur. Ne mutlu o insana ki Allaha vermiş olduğu ahde sadık kalmıştır. Mısır'da bu imtihanda ahdine sadık olan Müslümanlar canları ve mallarıyla mücadele etmiştir. Mısır'da bunun en açık örneği olmuştur. Allahu Teâlâ Mısırda şehit olan kardeşlerimizin şehadetini kabul etsin. Yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar versin. Direnen Müslümanlarında ayaklarını sabit kılsın. Allahu Teâlâ bu katliamı yapan şeytan ve dostlarını Kahhar ismi ile kahr-u perişan etsin. İslam ümmetinde uyanışa vesile kılsın. Allahu Teâlâ kalplerimizin onlarla beraber olduğunu kendilerine hissettirsin" ifadelerini kullandı.

Tatvanlı vatandaşlardan Özcan Kartal, yapılan katliamı lanetleyerek Mısır halkının yanında olduğunu belirtti. Ayrıca yapılan katliamların yanlarında kalmayacağın söyleyerek "Batıla karşı hakkın galip geleceğini unutmayalım" diye konuştu.

Tatvanlı Deniz Taş da "İhvanın daima destekçisi ve yanındayız. Bu kutlu direniş zafer getirecek. Mısır ordusunun yaptığı bu zulüm tarihte ilk değil. Bu darbecilerin ataları olan firavunlar yüzyıllar önce daha elem verici katliamlar yaptılar." diye ifade etti. (Menderes Beysülen-İLKHA)

 







 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.