Tavuk yumurtası üretimi arttı

Tavuk yumurtası üretimi arttı

Tavuk yumurtası üretiminin, ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 arttığı bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ekim ayına ait kümes hayvancılığı üretimine ilişkin verileri açıkladı.

Buna göre, tavuk yumurtası üretimi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 3,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 artarak 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.

Kesilen tavuk sayısının ekimde bir önceki aya göre yüzde 20,5, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,9 artarak 106 milyon olduğu kaydedilen açıklamada, ekimde kesilen hindi sayısının ise bir önceki aya göre yüzde 20,2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,6 artarak 512 bin olduğu belirtildi.

Tavuk eti üretiminin ekimde bir önceki aya göre yüzde 19,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25 artarak 185 bin 891 ton olduğu belirtilen açıklamada, ekimde hindi eti üretiminin ise bir önceki aya göre yüzde 9,5, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 artarak 4 bin 946 ton olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretiminin bir önceki aya göre yüzde 2,6 arttığı ifade edilen açıklamada, takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,5 arttığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.