Tayland ile Patanili Müslümanlar arasında görüşme

Tayland ile Patanili Müslümanlar arasında görüşme

Tayland ve Patanili Müslümanlar arasında barış görüşmeleri Malezya'nın ev sahipliğinde başladı

Tayland hükümeti ile Patanili Müslümanların oluşturduğu Ulusal Devrim Cephesi (BRN) arasındaki barış görüşmeleri Malezya'da başladı.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da başlayan görüşmeler hakkında açıklama yapan Tayland Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Paradorn Pattanathabutr, ilk toplantıda görüşmelerin iki tarafın gerçekler ve güven temelinde geliştirileceğini belirtti.

Barış görüşmelerinin çözüm sağlamak amacı taşıdığına inandıklarını kaydeden Paradorn, en önemli konunun şiddetin azaltılması olduğunu, iki taraf arasında anlayışın sağlanması konusunda iletişim ve girişimlerin olacağına inandığını ifade etti.

Barış görüşmelerinde Paradorn başkanlığındaki komisyonda hükümet ve BRN tarafından üyeler bulunuyor. Tayland hükümeti ve BRN arasında görüşmelerin başlamasına yönelik anlaşma geçen ay Malezya'da karar verilmişti.

Siyasi analistler, barış sürecinin uzun bir zaman alacağı yönünde görüş beyan ediyor.

TAYLAND'DA SALDIRI: 3 ÖLÜ

Bu arada hükümet ve Patanili Müslümanlar arasında barış görüşmeleri başlarken, ülkenin güneyinde düzenlenen saldırıda 3 askerin hayatını kaybetmesi dikkati çekti.

Polis Albay Suchart Sa-eed, Narathiwat bölgesindeki Cho Airong'de askerlerin geçişi sırasında yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sa-eed, saldırıda 5 askerin de yaralandığını ifade etti.

Tayland'ın güneyinde 2004'ten bu yana düzenlenen saldırılarda 5 bin kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. dünyabülteni

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.