Tayland'da el konulan bir milyar dolarlık uyuşturucu temizlik maddesi çıktı

Tayland'da el konulan bir milyar dolarlık uyuşturucu temizlik maddesi çıktı

​Tayland'da 12 Kasım'da ele geçirilen ve "bir milyar dolarlık ketamin" diye duyurulan kimyasalın temizlik maddesi olduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanı, el konulan maddenin leke sökücülerde yaygın olarak kullanılan bir bileşik olduğunu açıkladı.

Tayland'da, 12 Kasım'da 11 buçuk ton "uyuşturucu/ketamin" ele geçirildiği duyurularak el konulan kimyasal maddenin piyasa değerinin yaklaşık bir milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

Tayland Adalet Bakanı Somsak Thepsuthin, laboratuvar testlerinde ele geçirilen bu kimyasalların trisodyum fosfat olduğunun anlaşıldığını söyleyerek hatanın kimyasal maddelerin ele geçirildiği "depoda yapılan testler"den kaynaklandığını açıkladı.

Laboratuvar testlerinden önce böyle bir duyuru yapmanın yanlış olduğunu kabul eden Thepsuthin, bu teknik hatanın hem ketamin hidroklorür hem de trisodyum fosfatın testlerde mor renge dönüşmesinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Thepsuthin, laboratuvar testlerinde bu kimyasalların trisodyum fosfat olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Trisodyum fosfat, leke sökücülerde yaygın olarak kullanılıyor

Trisodyum fosfatın leke sökücülerde yaygın olarak kullanılan bir bileşik olduğunu ve bu maddenin gıda katkısı olarak da kullanılabildiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.