Taziyede olmasaydık yıkılan evimizin altında kalırdık

Taziyede olmasaydık yıkılan evimizin altında kalırdık

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde selden dolayı evleri yıkılan Kılınç ailesi, olay esnasında taziyede bulunmalarının hayatlarını kurtardığını belirtti.

Kızıltepe (Qoser) Şenyurt (Dirbêsiyê) Mahallesi'nde ikamet eden Kılınç ailesinin, geçtiğimiz gün aşırı yağışın sele dönmesiyle kerpiç evleri yıkıldı. Aile fertlerinin olay esnasında bir taziyede bulunmaları olası bir facianın önüne geçti.

Mardin’in Kızıltepe’de ilçesinde son bir hafta içerisinde başlayan aşırı yağışlar, 2 gün önce sele dönüştü. İlçe merkezinde yüzlerce ev ve işyeri sular altında kalırken, ilçeye bağlı Şenyurt Mahallesi'nde Halil Kılınç’a ait kerpiç ev aşırı yağıştan dolayı yıkıldı.

Evlerinin yıkıldığı esnada eşi Türkkiye ve oğlu Kutbeddin ile kız kardeşi Mihdiye Elik’in taziyesinde bulunduğunu belirten Halil Kılınç, bu sayede ölümden döndüklerini anlattı.

Kılıç, "Kız kardeşimin taziyesindeydik aşırı yağış başlayınca eve geldik. Geldiğimizde ev yıkılmıştı. O esnada taziyede olmasaydık bizde yıkıntıların içerisinde kalırdık. Allah bizi korudu, daha dünyada yaşayacak günlerimiz varmış. Hiçbir şey kalmadı ama çok şükür bize bir şey olmadı." dedi.

Eşinin görme engelli ve buhar cihazı kullanmak zorunda olduğunu söyleyen Türkkiye Kılınç, maddi durumların çok düşük olduğunu ve yaşlılık maaşıyla geçindiklerini ifade etti.

Kılınç, daha önce de defalarca taşan lağım suyu nedeniyle evlerine lağım suyunun dolduğunu sözlerine ekledi.

Beden eğitimi mezunu olduğunu ve KPPS’ye hazırlandığını söyleyen Kutbettin Kılıç, arkadaşlarının kendisine haber vermesiyle durumdan haber olduğunu belirtti.

Kılıç, "Bir arkadaşım telefonla beni arayarak ‘evinize su bastı’ dedi. Geldiğimizde ev yıkılmıştı. Hiçbir şey kalmamış. Allah’tan o saatte burada değildik. Altında kalsaydık artık ne olacağını Allah bilir. Çalışma masam, kitaplarım, elbiselerim hiçbir şey kalmadı. Artık ne yapacağımızı, nasıl çalışacağımı bilmiyorum." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.