TBMM Başkanı Şentop, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti

TBMM Başkanı Şentop, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti

​​Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturan evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti.

Çocuklarının HDP ve PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığını belirten ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemleri devam ediyor.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 800 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya geldi.

HDP Diyarbakır il binası önünde kurulan çadırda aileleri ziyaret eden Şentop; anneleri, evlatlarına kavuşturmanın dünyada yapılacak en önemli iş olduğunu belirtti.

Evlatlarına kavuşmak için bekleyen Diyarbakır annelerinin 800'üncü günlerini idrak ettiklerini söyleyen Şentop, "Bu süre içerisinde kararlı ve dik duruşlarıyla burada evlatlarına kavuşan aileler oldu. İçlerinde hâlâ bekleyenler de var. Tabi annelerin eylemi dünyanın en etkili eylemidir hatta dünyanın en sivil, en doğal ve en güçlü eylemidir. Daha önce de teröre ve teröristlere karşı farklı ülkelerde oturma eylemi, büyük toplantılar ve büyük yürüyüşler olmuştur. Fakat buradaki eylem hem kararlılığı itibariyle hem de doğallığı ve tabiiliği itibariyle hepsinden farklı ve hepsinden güçlü bir eylem, nitekim onun neticesinde evlatlarına kavuşan aileler oldu." şeklinde konuştu.

"Elimizden gelen bütün gayretle her zaman onların yanındayız, onları destekliyoruz"

Şentop, "Burada anlatılanlar çok üzücü şeyler, çadırın içinde basın mensuplarımız burada zaten dinlediler, kaydettiler ve her zaman da burada bunlara şahit oluyorlar. Buradaki ailelerin iddialarına göre, siyasi partilerin evlatları annelerinden koparması, dağa göndermesi, terör örgütüne iletilmesi konusunda aracılık ettiğine dair iddialar, çok vahim olan iddialardır. Ve şahit oldukları somut olayları da anlattılar. Bu konuda herkesin, kim olursa olsun ve daha önce ne yapmış olursa olsun, bu ailelerin evlatlarına karışması için elinden gelen gayreti göstermesi lazım. Bu konuda devletimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkesin buradaki annelerin yanında olduğumuzu anneleri evlatlarına kavuşturmanın dünyada yapılacak en önemli iş olduğunu düşünüyoruz. Elimizden gelen bütün gayretle her zaman onların yanındayız, onları destekliyoruz. Allah kavuştursun, Allah yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler