Tedavisi tamamlanan vaşak doğal ortamına bırakılacak

Tedavisi tamamlanan vaşak doğal ortamına bırakılacak

Geçtiğimiz günlerde araç çarpması sonucu yaralanan vaşak, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına bırakılacak.

Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde araç çarpması sonucu yaralanan ve yetkililere haber verilmesi üzerine tedavi altına alınan vaşak, yarın doğal ortamına bırakılacak.

Konuyla ilgili olarak Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "11 Aralık 2017 tarihinde Erzincan-Erzurum Karayolu Yollar Üstü mevkiinde araç çarpması sonucu yaralanan ve vatandaşın haber etmesi sonucu Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzincan Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan vaşağın, ilimizde ilk muayenesi sonunda gerekli tedavisinin yapılması için Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon, Uygulama ve Araştırma Merkezine 13 Aralık 2017 tarihinde nakli yapılmıştır." denildi.

Vaşağın, alındığı bölgede doğal ortamına bırakılacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Burada yapılan genel muayenesinde vücudunda kırık olmadığı, çarpmanın etkisiyle vücudunda ezilmeler ve yoğun stres içinde olduğu tespit edilerek, merkez yetkililerince gerekli tedavisi yapılarak sağlığına kavuşmuştur. Vaşak, nesli tehlike altında olan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan yaban hayvan türlerindendir. Kars'tan ilimize nakli yapılacak olan vaşak, 4 Ocak 2018 tarihinde alındığı bölgede doğal ortamına bırakılacaktır."

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.