Tek Suçumuz Ümmetçi Bir Anlayışa Sahip Olmamızdır

Tek Suçumuz Ümmetçi Bir Anlayışa Sahip Olmamızdır

İslami STK davasında 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılan Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi Başkanı Nezir Tunç ve TESSEP Konya Sözcüsü M. Zülfi Tan, İlke Haber Ajansı'na konuşarak "tek suçumuz ümmetçi bir anlayışa sahip olmamızdır" dedi.

KONYA - Konya'da faaliyet gösteren İslami STK duruşmasında kapatılan Mustazaf Der'in Yönetim Kurulu üyeleri ile Konya Mustazaf Der üyelerine Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 205 yıllık hapis cezasına tepkiler giderek büyürken 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılan Nezir Tunç ve M. Zülfi Tan, İlke Haber Ajansı'na konuştular.


Mustazaf Der Hayırlı İşleri İmza Attı
Konya TESSEP Sözcüsü M. Zülfi Tan, 2005 yılında kurulan Mustazaf Der'in hayırlı işlere imza attığını ifade ederek, yüzlerce fakirin ihtiyaçlarını giderdiğini, aynı şekilde öğrencilerin okumalarına yardımcı olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in anlaşılması ve anlatılmasıyla ilgili seminerler düzenlediğini ve Peygamber Efendimizi anlamak ve anlatmak amacıyla Kutlu Doğum programlarının yapıldığı söyledi. Tan, verilen 205 yıllık cezanın bunların suç teşkil etmiş gibi gösterilmesi bir zulmün örneği olduğunu belirtti.


7 Yıldan Bu Yana Baskı ve Zulüm Devam Etti
Mustazaflar Cemiyeti Konya şubesi Başkanı Nezir Tunç, "Takiplerle, baskılarla, bilfiil tacizlerle, derneğe gelen kişiler baskı zoruyla engellenmek istendiğini defalarca gördük. Şubenin kurulmasından bu yana bu tip yıldırma politikaları sürekli devam etti. Derneğimizin yardım ettiği evlerde kalan bir öğrencimiz okul yetkilileri tarafından çağırılıyor ve bir Holding adına geldiğini belirten kişiler (bunların daha sonra polis olduğu anlaşılıyor) para karşılığında Mustazaf Der'de neler olup bittiğini kendilerine iletmelerini söylüyorlar. Yine başka bir örnekte ise platforma bağlı üye derneklerden Başak-Der tarafından yaptırılmak istenen caminin karanlık odaklar tarafından yıktırılıyor" dedi.


Tek Suçumuz Ümmetçi Olmamızdır
Ümmetçi bir anlayışa sahip olduklarından dolayı bu cezalara reva görüldüklerini ifade eden Tunç, Amerika ve İsrail'in razı olduğu ılımlı islamın önünde el pençe durmadıkları için bu şekilde cezalandırıldıklarını söyledi.


Kitlesel Basın Açıklaması Yapılacak
Tunç konuşmasının sonunda yarın saat: 14,00'te AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde kitlesel basın açıklaması yapılacağını açıklayarak, duyarlı tüm Müslümanları davet etti. (M. Ata Doğu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.