Tekfircilere Kapak, ABNA'ya Yazıklar Olsun

Tekfircilere Kapak, ABNA'ya Yazıklar Olsun

Son dönemlerde İran ve Hizbullah'ı hedef alan tekfirci zihniyet, bununla yetinmeyerek Türkiye'deki bazı ilim adamlarını da hedef almaya başladı. Mehmet Göktaş hocayı İran'ın ve Hizbullah'ın siyasi tutumunu eleştirmediğinden ötürü hedef tahtasına koyan tek

Mehmet Göktaş hocanın geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan yazısı, bir takım sitelerce farklı yönlere çekilmeye başlandı. İlk olarak Yayın Yönetmenliğini Nevzat Çiçek'in yaptığı Timetürk, yazıyı "Esed zalim, İran ve Hizbullah tutumu yanlıştır" başlığıyla manşetine taşıyarak, Göktaş hocanın yerinde bir eleştiri yaptığını savundu. Ardından Haksöz Haber ise, "Küfretmenizi İsteyen Yok; Adil Olun Yeter!" başlıklı yorumunda, altını çizerek Göktaş hocayı, "adil tavır almamak, meseleye merhametli ve vicdanlı yaklaşmamakla" itham ederek suçlayıcı bir dil kullandı.

Haksöz ile aynı gün yazıyı yorumlayan Ehli Beyt Haber Ajansı (ABNA) ise, Göktaş hocaya yönelik haddi aşan nitelemelerde bulundu. ABNA, Göktaş Hoca, bugüne kadar İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah’a yönelik herhangi bir hakaret içeren yazı veya açıklama yapmadığı halde, son yazısındaki, "İran ve Hizbullah’ın Suriye’deki rejimi desteklemesini yanlış bulduğumuzu ifade ediyoruz. Fakat bütün bunlara karşılık birilerini tatmin edemiyoruz galiba. Bizden istiyorlar ki her sabah kalktığımızda İran İslam Cumhuriyeti’ne ve Hizbullah’a küfredelim. Yüzde yüz mevcut iktidarın ağzıyla konuşalım, hepimiz birer Bekir Bozdağ olalım. Ne yaparsak yapalım birilerine, özellikle bir avuç tekfirciye kendimizi kabullendiremeyeceğimizin bilincindeyiz." ibareleri üzerinden hedef alması tepkiyle karşılandı.

İran ve Hizbullah'ın bir ülke ile ilgili siyasi tutumunu eleştirdiği için Göktaş Hoca'yı, Amerika, İsrail, Katar, Suudi Arabistan ve işbirlikçileri ile aynı kefeye koyma küstahlığında bulunan ABNA, yaptığı yorumla adeta İslam Ümmeti içinde fitne çıkarmaya çalışan, Müslümanları birbirine kırdırma planları yapanların ekmeğine yağ sürmüş oldu.

ABNA, "Müminleri inciten 'Yakışıksız' bir yazı..." başlıklı yorumunda, yazıyı şöyle çarpıtarak okurlarıyla paylaştı: Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Suriye, Esad, İran ve Hizbullah konusunda görüşlerini açıkça yazdı. Safını önceden de belli ettiren Mehmet Göktaş Amerika, NATO, Suudi Arabistan, Katar destekli tekfirci teröristlerin yanında olduğunu bu kez açıkça ortaya koydu! ve haddini aşarak İslam Dünyasının yüzakı İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah'ın yanlış yaptığını iddia etti. Kürt halkının ve özellikle tabanın İran ve Hizbullah'a olan sevgisini bildiğinden şimdilik yanlış kelimesini kullanan Göktaş hoca, kendisinin haklı olduğuna dair hiç bir delil ortaya koymayarak Amerika- Suudi Medyasının kullandığı dili kullanmayı tercih etti. İran ve Hizbullah'ın Suriye olaylarını ilk günden ve en ince ayrıntılarına kadar uzmanlar eşliğinde tahkik ederek inceleyip bu karara vardığını bile anlayamayan Mehmet Göktaş, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'a zalim, katil ve diktatör diyerek Fethullahçı basının kullandığı gibi "Esed" tabirini kullandı..."

Bu arada gerek ABNA’nın hakkaniyetten uzak tutumu, gerekse de Tekfirci zihniyetin haksız suçlamaları, akıllara İmam Ali (r.a)'ın Nehc-ül Belağa'da yer alan şu tarihi sözlerini getirdi: “Benim hakkımda iki taife helak olacak: Birisi aşırı sevenler, birisi de aşırı derecede düşmanlık edenler.” (El-Mi'yaru vel-Müvazene, s: 32)

Hürseda Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum