Tel Abyad’daki sivil halka yardımlar sürüyor

Tel Abyad’daki sivil halka yardımlar sürüyor

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye’nin Tel Abyad bölgesindeki sivil halka yapılan gıda yardımları devam ediyor.

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği “Barış Pınarı Harekâtı” ile ele geçirilen Tel Abyad’da, zor günler geçiren halka insani yardım kuruluşlarının yardımları devam ediyor.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Tel Abyad’da dün ve önceki gün sivil halka gıda kolisi, battaniye, ekmek, oyuncak ve benzeri insani yardımlarda bulunuldu. Ayrıca Tel Abyad’daki fırınlara da 3 ton un bırakıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili konuşan İHH Kuzey Suriye Çalışmaları Koordinatörü Behçet Atila, “Operasyonun başladığı günden beri bölgedeki halka yardımlar yapma noktasında çeşitli girişimlerde bulunduk. Zaman zaman güvenlik gerekçesiyle izinler alamadığımız durumlarda oldu. Bu durum gayet doğaldır. Şu sıcak durumun gündemde olduğu an da bu izin alınmaması doğaldır. İzinler alındıktan sonra bölgeye gıda, hijyen malzemesi, battaniye, su, un ve fırınlarda ekmek yapıp halka dağıtmak üzere çeşitli yardımlar dağıttık. Şu an halen bölgede yardım çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Atila, "Bu mazlum halkın yanında tıpkı Suriye savaşının başladığı ilk günlerde olduğu gibi şu anda da yanlarındayız. İnşallah bölge daha da güvenli hale gelirse, daha kalıcı ve daha uzun vadeli projeler ile mazlum Suriye halkını desteklemeye devam edeceğiz. Bu coğrafyanın sahipleri, bu toprakların sahipleri, kendi ülkelerinde maalesef mazlum durumuna düşmüş, zulme uğramış durumundadırlar. Biz dünyanın öbür ucuna İHH olarak gidip yardım yapıyorken, hemen yanı başımızdaki kardeşlerimize yardım etmeme bir durum söz konusu olamazdı. Bütün imkânlarımızla kardeşlerimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler