‘Telafide Ben de Varım' programı değerlendirme toplantısı yapıldı

‘Telafide Ben de Varım' programı değerlendirme toplantısı yapıldı

5 Temmuz-31 Ağustos tarihlerinde hazırlanan ‘Telafide Ben de Varım' programı kapsamında Batman’da yürütülecek çalışmaların ele alındığı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda; İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle 5 Temmuz-31 Ağustos tarihlerinde öğrencilerin; fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla hazırlanan ‘Telafide Ben de Varım' programı kapsamında ilde yürütülecek çalışmaların ele alındığı değerlendirme toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapıldı.

‘Telafide Ben de Varım' programına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığımızın Covid-19 nedeni ile geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında eksik kalan konuların ya da eğitimin içerisinde olan temel birtakım becerilerin elde edilmesinde yaşanan zorlukların giderilmesi için ortaya koyduğu bir inisiyatif bu.” diye konuştu.

İlin yüzme havuzu, spor salonu ve konferans salonu bakımında zengin bir şehir olduğunu belirten Vali Şahin, ilgili kurumların koordineli bir şekilde tesis merkezli program yapılmasını, program süresince bu tesislerden en iyi şekilde faydalanılmasını istedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından programa ilişkin yapılan sunumunun ardından, gerçekleştirilecek telafi eğitimleri için etkinlik programı belirlendi.

Ayrıca Vali Şahin, il genelinde 2021 yılında temel eğitim kapsamında 199 derslikten oluşan 13 yeni okulun yapımı ve 5 okulun güçlendirilmesi ile ortaöğretim yatırımı kapsamında 28 derslikten müteşekkil 2 okul ve 2 atölye olmak üzere toplam 140 milyon bütçeli yatırım yapılacağını aktardı.


‘Telafide Ben de Varım' programı değerlendirme toplantısı yapıldı

‘Telafide Ben de Varım' programı değerlendirme toplantısı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.