Telefon Dolandırıcılarına Dikkat!

Telefon Dolandırıcılarına Dikkat!

Van'ın Erciş ilçesinde ikamet eden bir vatandaşlar, yabancı ülkelerden kendisine çağrı atılarak dolandırılamaya çalışıldığını ileri sürdü.

VAN- Daha önce vatandaşı arayarak kendilerini komiser ya da farklı bir şekilde tanıtıp dolandırmaya çalışan telefon dolandırıcıları şimdilerde yabancı ülkelerden çağrı atarak kurbanın kendisini aramasını bekliyor. Genelde bayanların kullanıldığı olaylarda kendilerini arayan kurbanlara arkadaşlık teklif edilerek banka hesap numaraları ve özel bilgileri isteniyor.

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan A.S (22) adlı şahıs başından geçen olayı şöyle anlattı; "Yabancı ülkelerin alan kodlarıyla bana sürekli çağrı bırakılıyordu. Bende sehven numaraya bakmadan+359'la başlayan numarayı aradım. Bana cevap veren bayan gayet düzgün bir Türkçeyle Bulgaristanlı olduğunu söyleyerek arkadaşlık teklif etti. Kısa sürede kontörlerim bitti ve telefon kapandı" ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş ise kendisine aynı şekilde bu tür numaralarla çağrı atıldığını belirterek, bu konuda vatandaşları uyanık olmaya davet etti. (Hamza Kaya - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.