Telkari kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi

Telkari kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi

Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Kadın Merkezinde açılan telkari kursu, ilk kursiyerlerini mezun etti.

Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Kadın Merkezinde telkari kursunu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlere, ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş tarafından belgeleri verildi.

Kadın Kursiyerler, 4 ay boyunca telkari sanatının inceliklerini öğrenerek belge almaya hak kazandılar.

" Aldıkları eğitim ile kadınlarımız kendi atölyelerini açabilir"

Kursiyerlere belgelerini verdikten sonra açıklamada bulunan ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, şunları söyledi:

“Belediyemiz bünyesinde açılan kursta, hem istihdam sağlamak hem de telkari sanatının devam etmesi için yeni usta adaylarını yetiştirdik. Kurslarda kursiyerlere telkarinin inceliklerinin yanında, telkari kaynağının nasıl yapıldığı gibi teknik birçok konuda eğitim verildi. Aldıkları eğitim ile kadınlarımız kendi atölyelerini açabilir ya da gümüş ve altın atölyelerinde çalışabilirler. Bizler, kadınlarımızın her zaman iyi işler yapacağına inanıyoruz. Bugün bu belgeleri verirken hepsini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.”

"Telkari yapımın bütün aşamalarını görmelerini sağladık”

Verilen eğitim süreci hakkında bilgi veren kurs eğitmeni Mehmet Zeki Tatlıdede ise “Kursiyerlerimiz ilk geldiklerinde kendilerine malzemeleri tanıttık. Hangi malzeme nerede kullanılır, nasıl kullanılır gibi konularda bilgiler verdik. Kursiyerlerimiz malzemeyi tanıdıktan sonra telkari sanatına başladılar. Telkari sanatına başlayan kursiyerlerimiz ile ilk olarak tesbih yaptık. Bu sayede kursiyerlerin, telkari yapımın bütün aşamaları görmelerini sağladık.” dedi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.