TEMA Vakfı “Dünya’yı Kurtaran Adım” için buluştu

TEMA Vakfı “Dünya’yı Kurtaran Adım” için buluştu

TEMA Vakfı’nın genç ve dinamik gönüllü örgütlenmesi Genç TEMA’lar Antalya’da gerçekleşen koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

TEMA Vakfı’nın “Dünyayı Kurtaran Adım Projesi” kapsamında düzenlediği Genç TEMA Koordinasyon Toplantısı, Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya 44 farklı il ve 62 üniversiteden toplam 128 Genç TEMA gönüllüsü katıldı.

Genç TEMA’lar toplantıda “Dünyayı Kurtaran Adım Projesi” kapsamında gerçekleştirdikleri eğitimleri ve yerel çevre projelerini değerlendirdi. Gençler toplantıda Doç. Dr. Barış Karapınar’dan “21. Yüzyılda Gıda Güvenliği ve İklim Değişikliği”, Dr. Özgür Bolat’tan ise “Çocuklar Nasıl Öğrenir?” konulu seminerleri dinleme fırsatı yakaladı.

TEMA Vakfı’nın üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü örgütlenmesi Genç TEMA, faaliyetlerini öğrenci kulübü veya topluluğu kapsamında yürütüyor. Genç TEMA Toplulukları gençlerin, yaşadıkları çevrenin sorunlarına duyarlı, sorunların çözümünde aktif rol almak için gönüllü çalışmalar gerçekleştiren, ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Genç TEMA Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, doğayı korumanın en etkili yolunun doğanın nasıl işlediğini bilen, günlük hayattaki tercihlerinin doğaya etkilerinin farkında olan ve sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçen ekolojik okuryazar nesillerin yetişmesinden geçtiğinin altını çizdi.

Ataç, gençleri doğada daha fazla zaman geçirmeye ve çevre sorunlarına karşı yaşadıkları toplumun sosyo-ekonomik özelliklerini ve kültürel değerlerini göz önünde bulundurarak özgün çözümler üretmeye davet etti. Gençlerin Dünyayı Kurtaran Adım kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan söz eden Ataç, Genç TEMA gönüllülerine teşekkür etti.

Yardımseverlik koşu grubu Adım Adım Oluşumu tarafından desteklenen Dünyayı Kurtaran Adım kapsamında gençler Mart ayında kapsamlı bir çevre eğitimi ve liderlik programı olan ‘Doğal Kahramanlar Eğitmen Eğitimi’ne tabi tutuldu.

Genç TEMA gönüllüleri, hedeflerinin doğaya sahip çıkan 3 bin 146 üniversiteli gençle Mayıs ayı sonuna kadar Türkiye’nin dört bir yanında, 50 çevre projesini hayata geçirmek olduğunu belirttiler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler