​Tembelliği üzerimizden atarak tarihimize ve aslımıza dönmemiz lazım

​Tembelliği üzerimizden atarak tarihimize ve aslımıza dönmemiz lazım

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen Hazreti Ali'yi anma programında konuşan Molla Muhammed Beşir Varol, üzerimizdeki tembelliği atarak, tarihimize ve aslımıza dönmemiz gerektiğini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Tatvan Koordinatörlüğü tarafından, Hazreti Ali'yi anma programı düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Muhammed Beşir Varol, sahabelerin hayatlarından dersler alınması gerektiğini belirterek, üzerimizdeki tembelliği atıp, tarihimize ve aslımıza dönmemiz gerektiğini söyledi.

"Sahabeler her şeylerini İslam’ın izzeti uğruna feda etmişler"

Ehlibeyti sevmek ve ona hürmet göstermenin üzerimize farz olduğunu dile getiren Varol, "Eğer Hazreti Peygamberimizin ehlibeytini seviyorsak, onun ashabına da hakaret etmememiz lazım. İslam düşmanları yalan ve iftiralar atmış. Bu yalan ve iftiralarla istiyorlar ki Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) ashabının kıymetini ve değerini düşürsünler. Bazıları da kalkmış bugün ashabın taraftarlığını yaparak, ehlibeyte ihanet ediyorlar. Her ikisi de yanlıştır. İnsan sadece ashabın tarafını tutup, ehlibeyte düşmanlık ederse yanlıştır. Aynı şekilde ehlibeytin tarafını tutup, ashaba düşmanlık etmek de yanlıştır. Sahabeler kanlarını, canlarını, mallarını, evlatlarını, her şeylerini İslam dini uğruna, İslam’ın izzeti uğruna feda etmişler. Onların kanı ve fedakârlığı sayesinde İslam bu günlere gelmiştir. Eyüp El Ensari gibi bir sahabe, 90 yaşında İstanbul’un fethinde şehit oluyor. Tüm dertleri İslam’ın izzetiydi." dedi.

"Hazreti Ali’nin hayatından fedakârlık, cesaret ve ilim derslerini almamız lazım"

İslam kahramanlarının hayatını çocuklarımıza öğretmemiz gerektiğinin altını çizen Varol, şunları söyledi: "Bundan dolayı bu dersleri, Hazreti Ali’nin hayatından fedakârlık, cesaret ve ilim derslerini almamız lazım. Çünkü Hazreti Ali büyük bir âlimdi. Sahabelerin hepsinden daha âlimdi.  Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem), ‘Ben ilimin şehriyim, Ali’de bu şehrin kapısıdır.’ buyuruyor. Bu güzel dersleri Hazreti Ali’nin hayatından kendimize almamız lazım. Peygamberimizin ehlibeytini kendimize örnek almamız gerekiyor. Onların hayatını çocuklarımıza ve insanlarımıza söyleyelim. Çocuklarımız bu kahramanların hayatını bilseler, neden kâfirlerin peşinden gitsinler? Kahramanlarımızın hayatlarını okumuyor ve çocuklarımıza söylemiyoruz. Çocuklarımız Avrupalıların, kâfirlerin, dinsizlerin hayatını okuyarak dinsizleşiyorlar."

"İslam kahramanlarının hayatını çocuklarımıza söylemediğimiz için Avrupalıların peşinden gidiyorlar"

Müslümanların uyanık olması gerektiğine dikkat çeken Varol, aksi takdirde çocuklarımızın dinsizleri kendilerine örnek alabileceği tehlikesine dikkat çekti.

Varol, "Uyanık olmalıyız. Çocuklarımızı etrafımıza toplamalıyız. Eskiden televizyon yoktu. Annelerimiz bizi etrafından toplayarak, bize hikâyeler anlatıyorlardı. Anlattığı hikâyeler, hep derslerle dolu hikmetlerdi. Çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi etrafımızda toplamalıyız. Kahramanlarımızın hayatlarını onlara anlatmalıyız. Çocuklarımızı böyle büyütmeliyiz. İnsanın fıtratında, birini kendine örnek ve rehber etmek vardır. Eğer kahramanlarımızın hayatını söylersek, çocuklarımız İslam’ın kahramanlarını kendilerine örnek alacaklar. Eğer söylemezsek, o zaman çocuklarımız Marx’ın, Lenin’in kâfirlerin peşine düşüp gidecekler." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.