Temiz Toplum Derneği: Uyuşturucu sorunu sadece narkotik operasyonlarla çözülmez

Temiz Toplum Derneği: Uyuşturucu sorunu sadece narkotik operasyonlarla çözülmez

Son dönemlerde uyuşturucu operasyonlarında iyi işlere imza atıldığını ancak sadece narkotik adımların sorunu çözmediğini söyleyen Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, bağımlılıkla mücadelede farklı yöntemlerin uygulanması gerektiğini söyledi.

Toplumda büyük sorun haline gelen uyuşturucu sorunu maalesef kontrol edilemiyor. Her gün birkaç farklı ilde emniyet mensuplarının baskınlarıyla çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilerek uyuşturucu tacirleri yakalandığı halde sorun tamamen çözüme kavuşmuyor.

Toplumun kanayan yarası haline gelen uyuşturucu madde ve uyuşturucuyla mücadelede başarılı operasyonlara imza atıldığını belirten Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, sadece narkotik adımların mücadelede yetersiz olduğunu, farklı adımların atılması gerektiğini söyledi.

"Tek yönlü mücadele sorunu çözmez"

Uyuşturucu ile farklı kanallardan mücadele etmenin şart olduğunu vurgulayan Ay, “Uyuşturucu ile mücadele topyekûn yapılması gereken bir hadise. Sadece polisiye tedbirlerle, sadece hukuk sistemi ile sadece STK'ların ya da ailelerin çalışmalarıyla önlenebilecek bir vaka değil bu. Ya da sağlık sisteminin tek başına altından kalkabileceği bir yük değil! Herkes elini taşın altına koymalı, entegre ve birlikte bir mücadele ortaya konulmalı.” dedi.

"Arzdan çok talebi azaltacak önlemler alınmalı"

Uyuşturucu arzının engellenmesinin önemli olduğunu ancak talebin önüne geçilmesinin daha önemli olduğunu söyleyen Ay, “Ülkemiz uyuşturucu ticaretinde hem hedef nokta hem de transit geçiş noktası. Bu açıdan, bir bağımlı, maddeye ulaşmak istediğinde bunu bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Operasyon haberlerinden dahi nerede uyuşturucu bulabilecekleri hakkında bilgi sahibi olduklarını söyleyen bağımlılarla görüştük. Bu yüzden, bataklığı kurutmak, talebi ortadan kaldırmak, gençlerimizi bilinçlendirmek zorundayız. Bu da sadece devletin yapması gereken bir şey değil. STK’lar, öğretmenler, imamlar, kanaat önderleri yani hemen herkes bir mücadele ortaya koymalı” diye konuştu.

"Herkes elbirliğiyle uyuşturucuya karşı mücadele etmeli"

Terörün önemli finans kaynaklarından birisinin de uyuşturucu olduğunu ifade eden Başkan Ay, "Hemen herkesin bildiği narkoterör diye bir kavram var. Ülke olarak bununla da mücadele ediyoruz. Gençlerimizi korumak için attığımız her adım, terörün finansmanına ve doğal olarak teröre de indirilmiş bir darbe aslında. Herkes elbirliğiyle uyuşturucuya karşı mücadele etmeli." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler