Teravih namazı sonrası Filistinlilere saldıran işgal polisi 105 Filistinliyi yaraladı

Teravih namazı sonrası Filistinlilere saldıran işgal polisi 105 Filistinliyi yaraladı

Siyonist işgal rejimine bağlı polislerin, işgal altındaki Kudüs’te teravih namazı sonrası Filistinlilere müdahalesinde en az 105 kişi yaralandı, 22'si hastaneye kaldırıldı.

Filistin Kızılay'ı Sözcüsü yaralanmaların büyük çoğunluğunun plastik mermi kaynaklı olduğunu kaydetti.

Filistinliler, Mescid-i Aksa’da kılınan teravih namazı sonrası Kudüs’te bulunan Eski Şehir’in Şam Kapısı yakınında toplandı.

Gerginliğin artması üzerine işgal polisi, Filistinlileri dağıtmak için TOMA ile atlıları devreye soktu. TOMA’lardan Filistinlilerin üzerine foseptik suyu sıkılırken, kalabalığı dağıtmak için ses bombaları da kullanıldı.

Filistin Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi çevresindeki polis müdahalesinde yaralanan Filistinli sayısının 105’e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, 22 yaralının hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Kudüs’ün farklı bölgelerinde Filistinliler ile siyonistler arasında kavga yaşandı. Yahudiler ile Filistinlilerin birbirlerine darp ettikleri ve taşladıkları belirtiliyor.

İşgal polisi, Ramazan ayının başlamasıyla Şam Kapısı önünde yer alan oturma alanlarını barikatlarla kapatmıştı.

Teravih namazı sonrası söz konusu alanda oturmalarına izin verilmemesi nedeniyle Filistinliler, Ramazan'ın ilk gününden itibaren teravih namazı sonrası Şam Kapısı’nda toplanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.