"Termik Santrale hayır"

"Termik Santrale hayır"

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kurulması planlanan termik santrale karşı basın açıklanası yapan Eğitim Sen, termik santralin kurulması durumunda halkın geçim kaynağı olan tarımcılığın biteceğine dikkat çekildi.

BİNGÖL – Karlıova’da kurulması planlanan termik santralinin ihalesi 30 Mayıs’ta yapılacak. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Eğitim Sen Karlıova temsilciliği, santrali protesto etti.

 

 “Doğayı yok edecek ve insan sağlığını tehlikeye düşürecek olan termik santraline karşıyız denilen açıklamada, “Anayasa’nın 56. Maddesine göre; herkesin sağlıklı ve dengeli bir cevrede yaşama hakkı bulunmaktadır. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların görevidir. Keza çevre Kanunu’nun 3. Maddesine göre; başta idare, meslek odaları, birlikler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkes çevrenin korunması ve kirliliğin ile görevli olup bu konuda alınacak tedbirlere ve belirlenen esaslara uymakla yükümlüdürler. Ayrıca doğayı katletmekle birlikte bölgemizin temel geçim kaynağı olan hayvancılığın ve tarımın yapılmasına engel olmaktandır” ifadeleri kullanıldı. (Bülent Temiz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.