Terör çetesi jetleri Hama ve Tartus'u vurdu

Terör çetesi jetleri Hama ve Tartus'u vurdu

Suriye rejimi, siyonist terör çetesi jetlerinin Hama ve Tartus şehirlerini vurduğunu duyurdu.

Suriye rejimi, siyonistlere ait savaş uçaklarının, ülkenin orta kesiminde yer alan Hama ve Akdeniz kıyısında yer alan Tartus illerindeki bazı askeri bölgelere hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberinde, Tartus ve Hama illerinde askeri merkezlerin hedef alındığı, bazı füzelerin de hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre hedef alınan söz konusu bölgelerde Suriye rejimine ait bilimsel araştırma merkezi ve savunma sanayi fabrikaları yer alıyor.

Terör çetesi, son birkaç ayda Suriye'nin Humus, Kuneytra, Dera ve Şam illeri içerisindeki askeri noktalara saldırılar düzenlemişti.

Siyonistlerden iddia: Suriye'de 202 İran hedefini vurduk

Siyonist işgal ordusu son 18 ayda Suriye'deki İran güçlerine ait olduğu iddia edilen 200'den fazla hedefe saldırı düzenlediğini öne sürdü.

Yerel basına konuşan ve ismi açıklanmayan bir ordu yetkilisi, 2017'den bu yana Suriye'ye çoğunluğu uçaklardan olmak üzere 792 bomba ve füze fırlattıklarını söyledi.

Vurulan hedeflerin büyük bir bölümünün "İran Devrim Muhafızları'na ait olduğu iddia edilen silah sistemleriyle bazı altyapılardan oluştuğu" öne sürüldü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler