Terörist rahipten Müslümanlara alçakça hakaret!

Terörist rahipten Müslümanlara alçakça hakaret!

Dünya'ın adeta üç maymunu oynadığı Burma (Myanmar)'da Müslümanlara yönelik şiddeti körükleyen Budist rahip Ashin Wirathu, "Sevgiyle ve iyilikle dolu olabilirsiniz ancak deli bir köpeğin yanında uyuyamazsınız" diyerek Müslümanlara hakaret etti.

Burma'da, (Myanmar) bazıları öncü rahipler olan Budist çoğunluğun üyeleri, Müslüman azınlığa karşı zulümlerini artırmaya ve şiddet içeren ideolojilerini yaymaya devam ediyor.
 
Müslümanlara yönelik şiddetin öncülerinden ve Burma'da çok popüler bir kişi olan Ashin Wirathu, "Sevgiyle ve iyilikle dolu olabilirsiniz ancak deli bir köpeğin yanında uyuyamazsınız" diyerek Müslümanları aşağılayan bir açıklama daha yaptı. New Yort Times'a konuşan Budist rahip, Müslümanları düşman olarak tanımlarken, "Radikal Budist olarak anılmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Wirathu kendisini "Burmalıların Bin Ladini" olarak tanımlıyor.
 
Burma Terörü
 
Wirathu Time magazine, "Burma terörünün yüzü" manşetiyle kapak oldu. Hayatı boyunca hükümetin baskılarına karşı savaşan Burmalı bir insan hakları aktivisti, şimdi Wirathu'nun hareketinin neo-Nazi ideolojisine kaydığı konusunda uyarıyor.
 
The Times'daki makalede, Müslümanlara karşı yürütülen hareketin halihazırda radikal Budist rahibi aştığı, ülke çapında genişlediği vurgulanıyor. Müslüman karşıtı duyguların Burma'da son bir yıl içinde çok hızlı bir şekilde yayıldığı kaydediliyor.
 
Müslümanlara karşı en büyük katliamlardan biri Mart ayının sonunda Meiktila kentinde düzenlendi. Budistler Müslümanları canlı canlı yaktı ve kesti. Ellerinde satırlarla sokak sokak dolaşıyor, kesmek için Müslüman arıyorlardı.
 
Bütün Müslüman mahalleler ateşe verildi, evleri yakıldı. Canlı canlı yakılan ve kesilen Müslümanların sayısı, sadece 3 günde 200'ü buldu. Polis ve ordu, Budist vahşetini durdurmak için bir girişimde bulunmadı.
 
İnsan Hakları İzleme örgütünden elde edilen iki uydu fotoğrafında, Budistler tarafından yakılan bir mahallenin önceki ve sonraki hali görülüyor. 442 evin yakıldığı belirtiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler