Teröristler cesaretlerini Müslümanların bölünmüşlüğünden alıyor

Teröristler cesaretlerini Müslümanların bölünmüşlüğünden alıyor

Konya Genç STK’lar Platformu tarafından, Yeni Zelanda'daki cami saldırılarına ilişkin basın açıklaması düzenlendi ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Konya Genç STK’lar Platformu, Yeni Zelanda'da Haçlı zihniyetli terörist tarafından gerçekleştirilen cami katliamını düzenlendiği basın açıklamasıyla tel'in etti.

Konya Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasını Mehmet Şentürk okudu.

Her geçen gün, İslam düşmanlarının İslam’a ve İslam’ın kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kustuklarını söyleyen Şentürk, "Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı şiar edinenler, dün alçakça bir terör saldırısı daha gerçekleştirerek, organize bir şekilde aynı anda iki mabedimize saldırmak suretiyle 49 kardeşimizi şehid ederken onlarcasını da yaraladılar. Bizler biliyoruz ki, bu alçak saldırı vahşi batının kurguladığı küresel siyasetin, medya aracılığıyla yürüttükleri İslam karşıtı söylem ve eylemlerinin hem bir parçası hem de sonucudur." dedi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde vuku bulan bu menfur terör saldırısının, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayınlarla bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirildiğini hatırlatan Şentürk, "Bu suretle aynı alçaklığı yapmak niyetinde olan potansiyel teröristler özendirilirken, Müslümanlara da korku salınmak istendiği ortadadır. İslam’ı şiar edinen mazlum ve mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır. Geçmişte Silvan'ın Susa köyünde cami yarenlerini şehid edenlerin, Filistin'de El Halil camisine yapılan siyonist saldırının, Afganistan'da katil ABD'nin cami saldırılarının ve Suriye'de katil Esed ile işbirlikçilerinin camilere olan saldırılarının ve yine siyonistlerin Mescidi Aksa'ya her gün yaptıkları çirkefliklerin amaç ve gayesi ne ise bugün Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde katliam gerçekleştirenlerin amacı da aynıdır." ifadelerini kullandı.

Tüm saldırılara karşı mescitleri koruyacaklarını dile getiren Şentürk, "Onlar, korkuyla, baskıyla, zulüm ve işkence ile İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz; Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve O’nun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescidleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz. Bir öleceğiz, bin dirileceğiz. Çünkü, Kalubeladan beri,  Korku ve yeis size, cesaret ve ümit bize yazılmıştır." diye konuştu.

Şentürk, "Buradan tüm İslam âlemine de sesleniyoruz. Bizler biliyoruz ki bu alçak teröristler cesaretlerini bizim bölünmüşlüğümüzden almaktadır. Bugün değilse bu ümmet ne zaman bir araya gelecektir? Bugün değilse bu ümmet ne zaman kardeşlerinin hesabını soracaktır? Bugün değilse ne zaman kıyamın haşyeti zalimleri titretecektir? Bizi öldüren güçsüzlüğümüz değil, sessizliğimiz ve etkisizliğimizdir. Buradan İslam dünyasının liderlerine bir çağrıda bulunuyoruz: İstanbul’da bir araya geliniz. Ayasofya’dan başlatacağınız yürüyüşle, Müslümanların kimsesiz, çaresiz ve zavallı olmadıklarını haykırınız! Göreceksiniz ki tüm ümmet ardınızdan yürüyecektir. Sadece bu yürüyüşümüz bile teröristlere ve terör devletlerine korku salmaya yetecektir." ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından kılınan gıyabi cenaze namazı ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.