TESSEP: Demokratikleşme Paketini önemsiyoruz

TESSEP: Demokratikleşme Paketini önemsiyoruz

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Sözcüsü Mehmet Zülfü Tan, Demokratikleşme Paketinde yer alan Andımız'ın kaldırılması, başörtü serbestisinin getirilmesi ve inancın önündeki engellerin kaldırılması gibi maddeleri önemsediklerini ve desteklediklerin

KONYA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Demokratikleşme Paketi ile ilgili açıklamada bulunan TESSEP Sözcüsü Mehmet Zülfü Tan Demokratikleşme Paketini olumlu bulduklarını ve uygulamada da bu kararlılığın devam etmesi gerektiğini söyledi.

TESSEP adına açıklamada bulunan Tan şöyle konuştu: "TESSEP olarak Andımız'ın kaldırılması, başörtüsü serbestisinin getirilmesi ve inancın önündeki engellerin kaldırılması gibi halkımızı sevindiren maddeleri önemsiyor ve destekliyoruz." dedi.

Mağdur olan insanların haklarına kavuşmasının önemli olduğunu vurgulayan Tan, bunun sağlanmasının İslami ve insani bir görev olduğunu ifade etti. Tan, "Bu bir hakkın teslimidir. Biz şimdi bu maddelerin ciddiyetle uygulamalarını bekliyoruz.Paketlerin toplumun ıslahına vesile olacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz." diye kaydetti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.