Tillolular: "Bin yıllık ağaçlar koruma altına alınsın"

Tillolular: "Bin yıllık ağaçlar koruma altına alınsın"

Siirt'in Tillo ilçesi sakinleri, ilçelerinde bulunan ömürleri yaklaşık bin yıllık olan bıttım ağaçlarının koruma altına alınmasını istedi.

SİİRT - Tillo Mezarlığı'nda bulunan ve yaklaşık bin yıllık olduğu tahmin edilen dev bıttım ağaçları asırlara meydan okuyor. Görenleri hayran bırakan 10 asırlık bıttım ağaçlarının koruma altına alınmasını isteyen ilçe sakinleri, yetkililere çağrıda bulundu.

Yaklaşık bin yıllık olduğu ifade edilen bıttım ağaçlarının koruma altına alınmasını isteyen ilçe sakinlerinden Adnan İnan, "İlçemizde bulunan bıttım ağaçları takriben bin yıllık ağaçlardır. Bu ağaçların bir araştırması yapılırsa şayet belki de ömürleri daha fazla çıkar. Bu tarih kokan ağaçlara sahip çıkılmasını ve koruma altına alınmasını istiyoruz. Bu ağaçlar koruma altına alınırsa Tillo halkı olarak çok seviniriz." dedi.

İlçelerinde bulunan ağaçların tarihinin çok eskilere dayandığını ifade eden 80 yaşındaki Felemez Şahin, "Kendimi bildim bileli bu bıttım ağaçları duruyor. Bu ağaçların tarihi yaklaşık bin yıllık olduğu söyleniyor. Bu ağaçlar açıkta kaldığı için başkaları tarafından zarar görüyor. Bu ağaçları çok seviyoruz. O yüzden koruma altına alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler