TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Mardin'de

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Mardin'de

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu Mardin'in Nusaybin ilçesinde temaslarda bulundu.

Beraberindeki TOBB yöneticileri ile birlikte Nusaybin’e gelen Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Oda ve Borsa yöneticileri tarafından karşılandı.

İlk olarak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Hisacıklıoğlu, daha önce oda ve borsa seçimlerinden buyana aralarında soğukluk bulunan Özmen ve Aktaş’ı bir araya getirerek, aralarındaki küskünlüğü giderdi.

Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası ile Nusaybin Ticaret Borsası başkan ve yöneticilerinin Nusaybin için Ankara’da büyük uğraşlar gösterdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, imkanlar dahilinde yardımcı olduklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, "Nusaybin ekonomisini patlayacak bir iş yapmıştık. Burada gümrük kapısının temelini attık. Suriye'deki iç savaş maalesef bu kapıyı harekete geçiremedi. Eğer bu kapıyı harekete geçirebilseydik bugün Nusaybin ekonomisine katkısı 3,4,5 katı olurdu. Şimdi burası bir iç gümrük olarak kullanılıyor. Ama Suriye'de çıkan iç savaş bunu engelledi." dedi.

Açıklamasının devamında Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

Son günlerde ülkemiz yeniden kavga ve çatışma ortamını sürüklenmek isteniyor. Biz ticaret erbabı olarak, iş adamı olarak kesinlikle bu işlerin dışındayız. Biz kesinlikle kardeşlikten yanayız, dostluktan yanayız. Bizim bir talebimiz var o da huzur. Huzur olmadan ticaret olmaz, ticaret olmadan refah olmaz. Refahın olması için ticaret lazım, ticaretin olması için de huzur lazım. Özellikle kimsenin fitresini düşmeyiz. Biz 365 oda ve borsa olarak hepimiz tek yumruk, hepimiz aynı noktadayız. Bütün meselemiz ülkemizin ve şehrimizin ekonomisini kalkındırmaktır. Ne olur kimse kimseyi ötekileştirmesin. Etnik kökeninden dolayı mezhebinden, dininden, inancından, siyasi görüşünden dolayı kimseyi dışlamayın. Biz biriz, kardeşiz, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra ilçede bazı açılışlara katıldı.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Mardin'de

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Mardin'de

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Mardin'de

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.