Tokat'ta "Helal Kazanç" Konferansı

Tokat'ta "Helal Kazanç" Konferansı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tokat Şubesi tarafından "Helal Kazanç" konferansı düzenlendi.

TOKAT - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen "Helal Kazanç" konferansı İlahiyatçı-Yazar Mehmet Talu'nun katılımı ile Kültür Sarayı Konferans salonunda yapıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Ardından AGD Tokat Şubesi Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Mustafa Fırat açılış konuşması yaptı.

Daha sonra İlahiyatçı-Yazar Mehmet Talu bir konuşma yaptı. Talu, konuşmasında "Helal kazanç her Müslüman'a farz olan hükümlerin başında gelmektedir. Vücuda haram lokma girerse 40 gün ibadetler kabul olunmuyor. Helal kazanç kulluğumuzun makbul olmasının şartıdır. İnsanlar, ahrette ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini nerede harcadığından, malını nereden kazandığından ve nereye harcadığından, ilmi ile amel edip etmediğinden hesaba çekilecektir. Müslümanların bugün en çok dikkat etmediği birkaç husus var. 1-Cuma saatinde iş yerlerinin kapatılmaması (Cuma saatindeki kazanç Helal Kazanç değildir.) 2-Faiz konusunda Müslümanlar duyarlı değil… 3-İş adamlarımız manken gibi sekreter çalıştırmamalıdır, bu asla doğru değildir'' dedi. (Emrullah Güneş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.