Tokat’ta sahabenin örnekliği konuşuldu

Tokat’ta sahabenin örnekliği konuşuldu

Tokat'ta Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı "Sahabe Gibi Yaşamak" konulu bir program düzenlendi.

Tokat 26 Haziran Kültür Sarayı’nda düzenlenen “Sahabe Gibi Yaşamak”  adlı programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, İslam ile şereflenen sahabenin yeryüzündeki tüm insanlığa örnek olduklarını ifade etti.

Düzenlenen programa, bölgenin tanınmış kanaat önderleri, STK temsilcileri,  akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Burhan Kaya Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Osman Uzun’un açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra “Sahabe Gibi Yaşamak” konulu bir konuşma yapan Mehmet Göktaş, sahabelerin hayatından kesitler sunarak,  “Peygamber Efendimizin sahabeleri, ibadetlerinde öyle bir noktaya gelmişlerdi ki, Allah onlardan razı, onlar da Allah’tan razı olmuştu. Bu sebeple onlar rıza makamına ermiş kimselerdi. İşte onları bu seviyeye çıkaran en önemli şey, Allah’ın emir ve yasaklarına hakkı ile riayet etmeleri ve Rasulullah’ın (as) sünnetine samimi bir şekilde sarılmalarından kaynaklanıyordu.” dedi.

Bu asırda da sahabe gibi yaşamanın mümkün olduğunu dile getiren Göktaş, “Sahabeler Kur’an-ı Kerim’i rehber, Rasulullah’ı örnek alarak bizler için güzel bir numune olmuşlardır. Bizler de onların takip ettiği çizgiyi takip ederek, güzel bir örnek olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Göktaş, “İslam ile şereflenen Peygamber efendimizin sahabeleri, yeryüzündeki tüm insanlığa örnek oldular. O Arap kabilelerinin içinden yol kesip eşkıyalık yapan, insanlara zarar veren topluluktan, tüm insanlığa yaşantısıyla güzel örnek olacak, evliya derecesine yükselen insanlar çıktığına şahit olduk.” şeklinde konuştu.

Program Ayhan Aydın Hoca’nın yapmış olduğu dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.