Tokat'tan ABD müdahalesine tepki

Tokat'tan ABD müdahalesine tepki

ABD öncülüğünde Irak ve Suriye'ye başlatılan saldırıları kınayan Tokat'taki STK'lar, hükümete koalisyona destek vermemesi çağrısında bulundu.

TOKAT - Tokat’ta Ortadoğu’ya yönelik ABD önderliğindeki dış müdahale hakkında Eğitim İlke-Sen, ÖYB ve TOKAD öncülüğünde bir protesto gösterisi düzenlendi.
TOKAD Gönüllüsü Şinasi Uludoğan tarafından okunan açıklamada, Ortadoğu'da asıl katil ve failin Emperyalizm olduğu belirtildi.

 

Suriye ve Irak’ta yaşananlardan emperyalistler kadar hükümetin de payı olduğunu belirten Uludoğan, hükümete seslenerek, “NATO ve ABD öncülüğündeki koalisyonu destekleyen açıklama ve fiili tavırlarınız emperyalistlerle açık bir işbirliği içinde olduğunuzun yeni bir kanıtıdır. Halkımızı emperyalistlerin ürettiği terör söylemleriyle aldatmayı bırakın!” çağrısında bulunuldu.


 

Ortadoğu'daki acıların baş aktörleri olan NATO ve ABD'nin, yeni emperyalist planlar için bölgede uzun süreli yeni bir müdahaleye başladıklarını ifade eden Uludoğan, yaşanan acıların, vahşetlerin en büyük müsebbibinin bölgeye dönük emperyalist tezgahlar olduğunu vurguladı.


 

Türkiye'nin NATO’dan ayrılması, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması gerektiğini belirten Uludoğan, “NATO’nun çekirdek koalisyonuna girenler, her daim onlarla iş tutanlar bilmelidirler ki halklara hesap vereceklerdir ancak unutmasınlar ki Allah’a verecekleri hesap çok daha çetin olacaktır! ABD ve NATO’nun Suriye ve Irak müdahalesine hayır! Türkiye NATO’dan ayrılsın, emperyalist üsler kapatılsın!” ifadelerini kullandı.


 

Basın açıklaması esnasında “Suriye’de, Afganistan’da Lübnan’da Katliamlar Sürüyor, Asıl Katil, Asıl Fail Emperyalizmdir, Nato’dan Çıkılsın, Emperyalist Üsler Kapatılsın” pankartı açılırken; “NATO’dan Çıkılsın, Emperyalist Üsler Kapatılsın”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol”, “İşbirlikçi Siyaset Hesap Verecek”, “Emperyalizm Düşman Halklar Kardeştir” gibi sloganlar atıldı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.