Toplanan inek sütü miktarı arttı

Toplanan inek sütü miktarı arttı

Toplanan inek sütü miktarı ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 arttı.

Toplanan inek sütü miktarının ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 arttığı bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu yılın ekim ayına ait süt ve süt ürünleri üretimi istatistikleri açıklandı.

Buna göre, ticari süt işletmelerince ekimde 756 bin 923 ton inek sütü toplandı.

Açıklamada, toplanan inek sütü miktarının ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 arttığı belirtildi.

Açıklamada, ekimde ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretiminin 140 bin 611 ton olarak gerçekleştiği ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 artış gösterdiği ifade edildi.

İnek peyniri üretiminin 56 bin 233 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttığı ifade edilen açıklamada, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitlerinin ise bin 799 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 166,8 arttığı belirtildi.

Açıklamada, yoğurt üretiminin 94 bin 154 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 azaldığı, ayran üretiminin ise 62 bin 648 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 artış gösterdiği ifade edildi.

Ekimde ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama yüzde 3,4, protein oranının ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildiği belirtildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,9 arttığı kaydedilen açıklamada, takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 arttığı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.