Toplu kurban kesim geleneğini devam ettireceğiz

Toplu kurban kesim geleneğini devam ettireceğiz

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği, 12 yıldır yaptıkları toplu kurban kesimi organizasyonunu bu bayram da yapacaklarını açıkladı.

Her sene Kurban bayramının ilk gününde yüzlerce üye ve gönüllünün katılımıyla yapılan toplu kurban kesimi organizasyonu, bu yıl da belirlenen alanda yapılacak.

Yapılacak organizasyon ile ilgili bilgi veren Van Umut Kervanı Başkanı Sabri Yıldırım, “Kurban bayramı için hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarımızın bize vekâleten verdikleri kurban alım işlerine devam etmekteyiz. Her sene olduğu gibi bu yıl da toplu bir şekilde kurban kesimini gerçekleştireceğiz. Yüzlerce üye ve gönüllü kardeşlerimizin de yardımıyla kurbanları bayramın ilk günü kesip aynı gün içerisinde daha önceden tespit etmiş olduğumuz muhtaç ailelerimize dağıtacağız. Kurbanların tamamını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya özen gösteriyoruz. Bayrama 4 gün kalmasına rağmen, 15 büyükbaş ve 20 tane de küçükbaş kurban sayısına uluştık.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım son olarak, “Toplu kurban kesme geleneğimizi bu yıl tekrar devam ettireceğiz. Toplu kesilen kurbanlarda bereketin olduğunu unutmamamız lazım. Kesilen kurbanları yoksullara ulaştırma duygusunu herkesin yaşamasını tavsiye ediyoruz. Tüm hayırseverlerimizin bizimle birlikte kurbanlarını kesmelerini istiyoruz. Gelsinler bu geleneği birlikte devam ettirelim. Yoksullarımıza birlikte sahip çıkalım.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.