Toplum bütün kirlerden ilahi reçete ile temizlemiştir

Toplum bütün kirlerden ilahi reçete ile temizlemiştir

Diyarbakır’da Kutlu Doğum haftası dolayısıyla Abdulcelil Camii'nde bir program düzenlendi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir içesi Ofis semtindeki Abdulcelil Camii'nde Kutlu Doğum haftası münasebetiyle mevlit okutuldu.

Mevlit programı, cami imam hatibi Abdurrahman Birbir tarafından okunan Kur'an-ı Kerimle başladı.

Ardından kısa bir konuşma yapan Müderris Zahit Ezgin, bugünkü olumsuz tablonun İslam’dan uzaklaşmasından kaynaklandığını belirtti.

Ezgin, “Bugünkü düştüğümüz hastalıkların temel kaynağı İslam’ın getirdiği yolu bırakıp başka yolarda yürüdüğümüzdendir. İslam ilk geldiği zaman her yerde putperestlik vardı. Sosyal hayat kirliydi; fuhuş, faiz, kumar, zulüm, ırkçılık ve kabilecilik vardı. İnsanları köleleştirmişlerdi. Toplum bütün kirlerden ilahi reçete ile temizlemiştir. İnsanın aklı, bu kirlerden insanları arındırmak için yeter mi? yetmez. İşte insan aklını esas alan prensiplerle idare edilen toplumlara bakın. Muasır medeniyetlere bakın, hangi medeniyet beşeriyeti ırkçılıktan, faizden, fuhuştan kurtarabilmiştir." dedi.

Herkesin İslam’ı tebliğ etmek ile mesul olduğunu belirten Ezgin, sözlerine şöyle devam etti:

"İslam fikre, tevhit hayata istikamet vermiştir. Beyinleri putperestlikten kurtarmış, tevhit akidesini yerleştirmiş. Ve hayatı bütün gayrı ahlaki davranışlardan kurtarmıştır. İslam cehaleti ilimle gidermiştir. Ve bu ilim sadece zihinsel entelektüel bir şey değildir. Hayatta takrip edilmesi lazımdır. İhlaslı bir şekilde ilim ve amelimizi yerine getirmemiz lazımdır. Resulullah’ın her insan, hele hele cahili bir toplumda yaşayan herkesin peygamber efendimizi örnek alması lazımdır. Batıl ile mücadelede; her Müslüman etrafında, nefsinde, ailesinde, çevresinde hakkı hâkim kılmak zorundadır. İslam ahlakını tebliğ etmek zorundadır. Batıl ile mücadele etmek zorundadır."

Mevlit programının ardından cami bahçesinde cemaate sütlaç ikram edildi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.