Topluma örnek teşkil edecek insanlar yetiştirmek istiyoruz

Topluma örnek teşkil edecek insanlar yetiştirmek istiyoruz

İmam hatip okullarında eğitim veren öğretmenler ve idareciler milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Çeşitli etkinliklerle kutlanan 13 Ekim İmam Hatipler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan eğitimciler, imam hatiplerde manevi değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmek istediklerini ifade ettiler.

Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Ömer Özmimar Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü İslamtürk, "Bizim asıl amacımız; burada temiz, imanlı, ihlaslı gençler yetiştirmektir. Bu kadar gencin hepsinin imam veya müezzin olması mümkün değildir. Bu aynı zamanda ülkemizin istihdam politikasına, ekonomik politikasına da ters düşer. Bizim burada asıl amacımız; imam ve müezzin yetiştirmekle beraber aynı zamanda bu okullardan doktorlar, öğretmenler, mühendisler, avukatlar, hâkimler, savcılar yetiştirmektir. Hem dini eğitimlerini hem de fen ilimlerini, tarihini, coğrafyasını bilen gençler yetiştirmek gayesindeyiz. Hem ihlaslı hem de dünyayı okuyabilen, kitap okuyan, düşünen, sorgulayan gençler bizim en büyük hayalimiz." dedi.

"Kendini adamış güzel insanlar yetiştiriyoruz"

Öğrencileri en iyi şekilde eğitmeye çalıştıklarını dile getiren imam hatip okulu öğretmenlerinden Ziya Öztürk, "İmam hatip kurumları; dinini bilen, dünya için bir şeyler yapmaya çalışan, kendini adamış güzel insanlar yetiştiriyor. Buradaki maksadımız dini iyi anlayacak, kavrayacak, yaşayacak, topluma örnek teşkil edecek insanlar yetiştirmektir. İmam hatip okulları hakkında bir yanlış anlama var. Bu okullarda sadece imam ve vaiz yetiştirmiyoruz. Burada doktor, mühendis, öğretmen de yetişir. Topluma hizmet edecek her alanda insan yetiştiriyoruz. Amacımız güzel ahlaklı insanlar yetiştirmek, topluma kazandırmaktır. İmam hatip okulunda okuyan bir öğrencinin söyledikleriyle yaptıkları bir olmalıdır. Ben imam hatip öğrencisiyim deyip namaz kılmıyorsa, sigara kullanıyorsa, yanlış arkadaşlarla arkadaşlık ediyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Biz çocuklarımızın isteyerek, içinden gelerek buraya gelmesini arzuluyoruz." ifadelerini kulandı.

İmam hatiplerin geçmişleriyle bağ kurmaya çalıştıkların vurgulayan Okul öğretmenlerinden Taner Tolunç, "İmam hatip lisesinde öğrenci olmak büyük bir avantajdır. Büyük bir iftihardır. Çünkü insan akıl ve kalpten ibaret bir mahlûktur. Aklı nurlandıran fen ilimleridir. Kalbi nurlandıran din ilimleridir. İmam hatipli bir genç, aklını buradaki matematik, fizik, kimya gibi ilimlerle nurlandırırken, kalbini Kur'an-ı Kerim, Hadis gibi dini ilimlerle nurlandırıp kendini mükemmel bir şahsiyet konumuna getirebilir. Bizim ecdadımız asırlarca bu topraklar üzerinde İslamiyet'e sancaktarlık yapmış, İslam'ı en güzel şekilde yaşamıştır. Şuan imam hatipli gençlerimiz; dinini, kültürünü, geçmişini öğrenerek ecdadına layık nesiller olmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

Okul öğretmenlerinden Mehmet Yalım, "Eskiden imam hatipli olmanın farklı bir anlam ve önemi vardı. Maddi ve manevi anlamda insanlar yetişiyordu. Şimdi bu hedeflere ulaşmamız biraz daha zor. Günümüzde maalesef okullar diğer toplumsal yaşamın eğittiği kadar eğitemez oldu. Ama biz umutluyuz! İmam hatip nesli olarak öğrencilerimiz üzerinde bir farkındalık yaratmak umudu ile onlara bir eğitim vermeye çalışıyoruz. Fiziki anlamda imkânların geliştiği kadar manevi anlamda da imkânların gelişmesini istiyoruz. İmam hatip şuuru olan öğrenci ve öğretmenlerin olmasını istiyoruz. Yani bu işi Allah rızası için yapan kişilerin olmasını istiyoruz." dedi.

Okul öğretmenlerinden Osman Cengizhan ise, "İmam hatipler diğer okullardan farklıdır. Ayrıcalıkları da var, farklı yükümlülüğü de var. Bu ayrıcalığı iyice kullanabilirsek öğrencilere daha faydalı oluruz." ifadelerini kullandı.

İmam hatipli olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten okul öğrencilerinden Tarık Toycu, "İmam hatipli olmak, aslında hak ile batıl olanı ayırmaktır. İmam hatipli olmak, Allah'ın kelamını ve yüceliğini benimsemektir. İmam hatipli olmak kalben ve manen Asım'ın nesli olmaktır." dedi.

İmam hatiplilerin değerinin toplum arasında daha farklı olduğunu belirten imam hatip lisesi öğrencisi Ahmet Oymak, "İnsanların imam hatiplilerden bir beklentileri var ve şuan imam hatipli olan öğrencilerin erdemli ve ahlaklı olduğunu görüyorum." ifadelerini kullandı.

Ümmetin imam hatip ruhunu beklediğini dile getiren okul öğretmelerinden Mithat Çıbuk, dünya Müslümanlarının imam hatiplerin misyonunu dünyaya duyuracak şekilde bir çalışma yaparak yeniden dünyaya adalet ve iyilik dağıtması gerektiğini vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler