Toplumsal yozlaşma olgusu her geçen gün artmaktadır!

Toplumsal yozlaşma olgusu her geçen gün artmaktadır!

Tüm dünyada olduğu gibi Batman’da da toplumsal yozlaşma olgusunun her geçen gün daha yaygın bir mahiyet kazandığını belirten Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, bu durum giderek sosyal yapıyı daha derinden etkilediğini ifade etti.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, temmuz ayı toplantısında Batman ve Türkiye gündemindeki konulara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada geçtiğimiz hafta Irak’ın Zaho ilçesinde 9 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin de yaralandığı saldırıya değinen Platform, kim tarafından ve her ne sebeple yapılmış olursa olsun, sivil insanların hedef alındığı menfur saldırıyı lanetlediklerini kaydetti.

Zaman kaybetmeden olayın aydınlatılması için başta Türkiye olmak üzere, Kürdistan ve Irak yönetimlerinin iş birliği içerisinde şeffaf bir soruşturma yürütmeleri gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yetkili tarafları bu olayın faillerinin adalet önüne çıkarılması için gereken her türlü çabayı göstermeye davet ediyor, başta mağdur ailelere olmak üzere tüm bölge halklarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

“Yozlaşma sosyal yapıyı derinden etkilemektedir”

Tüm dünyada olduğu gibi Batman’da da toplumsal yozlaşma olgusunun her geçen gün daha yaygın bir mahiyet kazandığı vurgulanan açıklamada, “Bu durum giderek sosyal yapıyı daha derinden etkilemektedir. Toplumun ruh sağlığını, kimlik bütünlüğünü sarsan, gelecek nesilleri hızlı biçimde çürütme potansiyeli taşıyan bu sinsi ve kuşatıcı tehdidin yeterince dikkate alındığını söylemek ise mümkün değil.

Yaz mevsiminin gelmesiyle sokaklara taşan çıplaklık manzaralarının haya ve edep sahiplerini derinden utandırması ve huzursuz etmesi gerekirken maalesef kanıksama hali gözlemlenmektedir.” denildi.

“İfsat batılın sirayetine alan açmakta”

İslami hassasiyet sahibi çevrelerin, yapıların, şahısların daha net ve atak bir tutum geliştirmeleri gerektiği kaydedilen açıklamada, “Gerektiği anda gereken biçimde doldurulamayan her alan ifsadın yayılması için terk edilen zemine dönüşmektedir. Hakkın haykırılmasında sergilenen her türlü eksiklik, batılın sirayetine alan açmakta, ifsadı takviye edip azgınlaşmasına vesile olduğu unutulmamalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Mülteci düşmanlığına da değinilen açıklamada, son dönemlerde dozajı bilinçli bir şekilde arttırılan mülteci düşmanlığının her geçen gün telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere yol açmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

“Ülkemize sığınan kardeşlerimiz kirli oyuna malzeme edilmemeli”

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Hemen her hafta yeni bir göçmen yalanının tedavüle girdiği ülkemizde, Suriyelilerin küçük çocuğa kezzap attığı ve parktan kaz çaldıkları yalanı henüz haftalık miadını doldurmamışken Üsküdar’da yapılan bir sokak röportajında Suriyeli bir çocuğun bir grup vandal tarafından sıkıştırıldığını gördük. Yaşlarını başlarını almış yaratıklar gencecik bir çocuğa ırkçı hezeyanlarla saldırmaktan imtina etmiyorlardı. Onca kişi arasında sıkışıp kalmış olan 17 yaşındaki çocuğun ‘İnsanım ben!’ diyerek haykırması onu bu hale sokanların insan bile olamadıklarını açıkça ortaya koyuyordu.

Yaklaşan seçim sürecinde ırkçı-faşist yöntemlerle ucuz oy hesapları yapanlara halkımızın fırsat vermemesini, Ülkemize sığınan kardeşlerimizi bu kirli oyuna malzeme etmemelerini bekliyoruz.”(İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.