Toplumun bugün ayakta kalması şehidlerin dualarının bereketidir

Toplumun bugün ayakta kalması şehidlerin dualarının bereketidir

​Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Şehadet Gecesi programında konuşan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, toplumun bugün ayakta kalmasının vesilelerinden birinin de şehidlerin dualarının bereketi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA-DER) tarafından "Şehadet Ayı" olarak isimlendirilen Şubat ayı münasebetiyle "Şehadet Gecesi" temalı bir program düzenlendi.Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Kültür Merkezinde düzenlenen program Hafız Şükrü Temur tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Sinevizyon gösterisinin ardından ilahi sanatçısı Bilal Güler tarafından şehidler ile ilgili ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman şehidliğin önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında şehadetin bir "aşk" olduğunu vurguladı.

Yaman, "Şehadet bir aşktır.  Rabbim rızasına kavuşma umududur. Şehid dertli olandır.  İslam davası için dertlenendir. Bu uğurda her şeyini feda edendir. En kıymetli olan canını bile Rabbine adayandır.  İslam derdi olmayan şehadeti anlayamaz, şehidi tanıyamaz. 

"Bizlerde o şehidlerimize yakışır şekilde onların davalarını sürdürmeliyiz"

Modernizmin bu davayı hiçbir zaman anlamadığına dikkat çeken Yaman, "Toplumun bugün ayakta kalması şehidlerin dualarının bereketidir.  Şehidlerin sadece ‘Rabbim bizi tekrar dünyaya gönder, senin için bir daha canımı vereyim ’duası kabul olmamıştır. Onun dışında diğer tüm duaları kabul olmuştur.  İşte bugün İslam adına bazı nimetlere ve imkânlara kavuşmuşsak bu şehidlerin dualarının bereketidir. Bizler de o şehidlerimize yakışır şekilde onların davalarını sürdürmeliyiz. Modernizm, kapitalizm ve diğer ideolojiler bugün toplumu ve özellikle gençleri ifsat ediyor.  Onları anlamdan, manadan uzaklaştırıyorlar. Hayattaki değerleri anlamsız kılmaya başıboşluğa itiyorlar. Araçları amaç haline getirip insanları bu uğurda harcıyorlar.  Aidiyet duygusundan uzaklaştırıyorlar.  Artık ne aile aidiyeti, ne akrabalık aidiyeti, ne millet aidiyeti,  ne de Müslümanlık aidiyeti diye bir şey kalmıyor. Gençlerimizin ahlakını yok etme planlarını sürekli devreye koyuyorlar. Sevgi, merhamet, saygı gibi ifadeler toplumdan silinmeye çalışılıyor.  İşte şehid ve şehadet bu hücumlara karşı bir sözü olan bir eylemi olan kişidir.  Şehid; İslam’ın bitmediğini, ümmetin tükenmediğini, kanıyla canıyla tüm zalimlere karşı haykırandır. İşte şehid budur, şehadet budur. Bugün bu hücumlar karşısında tüm imkânlarını seferber edenler şehidlerin yol arkadaşlarıdır. Aynı yolun yolcularıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.