Toplumun önemli kesimini engelli kardeşlerimiz oluşturmaktadır

Toplumun önemli kesimini engelli kardeşlerimiz oluşturmaktadır

​Adıyaman'da resmi verilere göre 21 bin engelli olduğunu söyleyen Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik, sağlıklı her bireyin birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Hayatını kaybeden engelliler için Adıyaman Ulu Cami 'inde Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından mevlid-i şerif okundu.

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik, konu hakkında yaptığı açıklamada İslam'ın engellilere büyük önem verdiğine değinerek, "Toplumun önemli kesimini engelli kardeşlerimiz oluşturmaktadır. Bizler de bugünün sağlıklısı yarının engelli adaylarıyız. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed engellilere çok büyük önem vermekteydi. Bizler de o Peygamberin ümmeti olarak engellilerimize elimizden geldiği kadar onların manevi yönlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Engelli vatandaşların manevi eğitimleriyle yakından ilgilendiklerini belirten Çelik, "Özellikle süreğen engeli olan kardeşlerimize ev ziyaretleri yaparak onlara Kur'an-ı Kerim öğretmeye çalışıyoruz. İlmihal bilgilerinden eksikleri varsa onları tamamlamaya çalışıyoruz. Din görevlisi arkadaşçalarımızın engelli kardeşlerimize yardımcı olabilmeleri için onlara Brail alfabesi kurslarıyla eğitim veriyoruz. İki dönem halinde işaret dili kursları verildi ve devam edecek. Din gönüllüsü kardeşlerimiz engelli kardeşlerimize gönül neferi olmuştur. Sadece 3 Aralık'ta değil her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız. Bundan dolayı haftalık etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Adıyaman'da bulunan engelli sayısının birçok ilçenin nüfusundan daha fazla olduğuna değinen Çelik "İlimizde resmi verilere göre 21 bin engelli kardeşimiz var. Evden çıkamayan 740 engelli kardeşimiz var. Birçok ilçenin nüfusundan daha fazla engelli kardeşimiz var ilimizde. Ülkemizde 8 buçuk milyon engelli kardeşimiz var. Hesaplama yaptığımızda ülke nüfusun yüzde 40'ı engelli ve engelli ailelerinden oluşmaktadır." şeklinde konuştu.

"Engelliler sadece bir gün hatırlanmamalıdır"

Görme engelli vatandaş Hikmet Yüksel, engellilerin sorunlarının giderilmesi gerektiğini belirterek, "Engelliler sadece bir değil, her gün hatırlanmalıdır. Bizim eksiklerimiz çoktur. Yollarımızda hemen hemen sarı şerit yok, birçok kaldırımda sarı şerit bulunmamaktadır. Otobüslerimizde ve duraklarımızda sesli yanıt sistemi yoktur. Işıklarda sesli sinyalizasyon sistemi yoktur. Kaldırımlarda rampa bulunmuyor. Binalarda yapılan asansörler engellilere yönelik yapılmıyor. Bu eksiklikler giderilirse inşallah engelli kardeşlerimizde rahat bir hayat sürer." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler