Toprak Mahsulleri Ofisi  Alım Yapmadı, Mısır Fiyatları Düştü

Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Yapmadı, Mısır Fiyatları Düştü

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, mısır fiyatının düşük olmasını Toprak Mahsulleri Ofisi'nin(TMO) alım yapmamasına bağladı.

BATMAN - Toprak Mahsullei Ofisi'nin bu yıl mısır almaması mısır üreticilerini piyasadaki tüccarlara yöneltti. Tüccarlar ise, mısır üreticilerine düşük fiyatlardan teklifte bulunuyorlar.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, mısırın şuandaki piyasa değerinin düşük olduğunu belirterek, "Mısır fiyatlarının düşüklüğünü tamamen ofise bağlıyorum. Toprak Mahsulü Ofisi zamanında ambarları boşaltmış olsaydı ve zamanında mısırı alma potansiyeline getirmiş olsaydı bugün mısır fiyatı 560-670 liradan seyrederdi" dedi.

 

Aydiş, şimdiye kadar ofisin açılmadığını ve bunun da mısır çiftçilerin zararı olduğunu söyledi. Aydiş, "Halen ofis açılmamış ve çiftçide mısırını da ofise götüremiyor. Bu yüzden mısır çiftçileri piyasadaki tüccarlara mısırları çok ucuza satıyor. Mısır çiftçilerin mısırlarını ucuza satmasındaki en büyük sebebi ofistir" şeklinde konuştu.

 

Mısır çiftçisi Sabri Atmaca, mısırın bu seneki fiyatlarından memnun olmadığını ifade ederek, "Mısır fiyatlarının düşüklüğünün sebebi ofisin geç açılmasından kaynaklanıyor. Eğer ofis erken açılsa fiyatlarımız yüksek olacak. Bizler de mecburuz, elimizdeki mısırları tüccarlara vermek zorundayız. Bu yüzden onlar da bizlere düşük fiyat veriyor" ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.