Trafikte insanları tahammülsüzlüğe sürükleyen etkenleri ve öfkeyi azaltacak tavsiyeler

Kursiyer Eğitmeni Metin Işıkhan, günümüzde kazaların oldukça yüksek olmasının etkenleri ve trafikte öfke kontrolü hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.

Günümüzde kazaların oranları gittikçe artmakta ve binlerce kişinin ölümü ile sonuçlanmaktadır.

Kursiyer eğitmeni Metin Işıkhan, kazaların oluş sebebi, insanları tahammülsüzlüğe sürükleyen etkenler ve öfkeyi azaltacak tavsiyeleri İLKHA'ya anlattı.

"Özelikle trafikte en önemli tavır, sakin kalmak ve sabırlı olmaktır"

download.png

Metin Işıkhan

Sürücü kursiyerlere eğitim veren Işıkhan, trafikte oluşan sıkıntıları ve buna karşı yapılması gereken çözümleri aktararak, "Öncelikle trafikte bizim yaşadığımız sıkıntılar, sürücü adaylarına karşı bir sabırsızlık söz konusudur. Bu da sürücü adaylarını zor durumda bırakmaktadır. Araç sahiplerinden temennilerimiz biraz daha sabırlı olmaları lazım. Özelikle trafikte en önemli tavır, sakin kalmak ve sabırlı olmaktır. Özellikle sürücü adayları bu konulara maruz kalmaktadırlar." şeklinde ifade etti.

Kazaların oluşum sebepleri hakkında sıralama yapan Işıkhan, "Biz ne kadar dikkatli olsak da günümüz şartlarında kazaların önüne geçilemiyor. Bu sebeplerin başını çeken de; kurallara uymamak, dikkatsizlik, aşırı hızdır. Bizler ne kadar eğitsek, anlatsak da bu durum kişinin yapısına bağlıdır. Bazı sürücüler ehliyet aldıktan sonra kurallara uymadıklarında hallerine şahit oluyoruz. Trafik kazaları halen devam ediyor. Bu konuda bilinçli sürücüler yetiştirmeye çalışıyoruz. İleriye dönük kursiyerleri yetiştiriyoruz. Bizler yönetmeliğe göre dersleri işliyoruz." şeklinde konuştu.

"Öfkeyle kalkan zararla oturur"

Işıkhan, trafikte oluşan öfke kontrolü hakkında önemli noktalara değinerek, "Öfke kontrolü karaktere ve yapıya bağlıdır. Bir insan öncelikli olarak kendi canını, taşıdığı yolcuları düşünmesi lazım. Öndeki sürücülerin de bu şekilde davranması gerek. Öfkeyle kalkan zararla oturur prensibiyle sakin olunmalı, öndeki sürücülere de ön yargılı davranmamak lazım. Çünkü araba yolda arıza yapabilir, sürücü endişeyle hata da yapabilir. Bu tür kazaların meydana gelmemesi için takip mesafesine çok dikkat etmemiz gerekir. Öndeki araçlar seyir halindeyken asla fazla yaklaşılmamalıdır. Bunlar uygulandığı takdirde iyi sürüş de gerçekleşir, kaza da meydana gelmez. Bizler her zaman araç içinde uyanık olmamız gerekir. Her şey kurallara uymakla başlıyor ve öyle bitiyor. İnşallah trafik noktasında daha da iyiye gidilir." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.